Treći savski maraton održat će se u nedjelju

Tekst:: A.P. 2/23/2011 11:43

Počinje sezona Zagreb Trail Trophy s trećim Enervit Savskim polumaratonom

Atletski klub Sljeme treću godinu zaredom poziva sve ljubitelje trčanja na Savski Enervit polumaraton – Osigurano zagrijavanje za utrku uz Lisu C. Stublić, hrvatsku rekorderku u polumaratonu, maratonu i na 5000 metara

-.-press materijal-.-Na savskom nasipu 27. veljače u 11.00 sati održat će se 3. Savski Enervit polumaraton, te u 11.05 rekreativna utrka, kojim će se još jednom otvoriti serija godišnje regionalne lige off-road dugoprugaških utrka Zagreb Trail Trophy u organizaciji Atletskog kluba Sljeme i Društva za športsku rekreaciju ‘Aktivan život’.

Ideja da se organizira ovakva trka izrasla je iz činjenice da je nasip jedno od najpopularnijih mjesta za rekreaciju i trčanje među građanima grada Zagreba i kao takav čini jedinstveno mjesto rekreativnog bavljenja sportom jednako dostupno svim građanima.

Polumaraton će se protezati 21,1km, od nasipa ispred Boćarskog doma u smjeru Ljubljane po sjevernoj obali Save preko Jankomirskog mosta, te južnom stranom, uz prijelaz preko pješačkog mosta do cilja.

Staza će prolaziti što ispod, a što preko, četiri zagrebačka mosta s mogučnošću tri okretne stanice, a za ljubitelje rekreativnog profila natjecanja staza će imati kružnu putanju od 5km pješačkog područja i mosta Slobode.

Za prijavu je dovoljno upisati se na dan trke ispred Boćarskog doma, od 8:00 do 10:55, uz startninu od 50 kuna. Sva pravila i detalje natjecanja mogu se pronaći na web stranici www.aksljeme.com

-.-press materijal-.-U partnerstvu s brandom Enervit i Brooks Croatia, AK Sljeme osigurava visoku razinu natjecanja uz Enervit izotonična pića i zagrijavanje za utrku uz Lisu C. Stublić, hrvatsku rekorderku u polumaratonu, maratonu i na 5000 metara.

Osim odlične pripreme Brooks Croatia nagradit će sve ljubitelje trčanja s poklon bonovima s kojima će od 01. ožujka u Intersportovim trgovinama moći kupiti najnovije Brooks modele iz sezone proljeće-ljeto 2011. godine uz uštedu od 150 kuna ili će na sam dan utrke moći kupiti pojedine modele uz čak 50 posto popusta.

Atletski klub Sljeme iz Zagreba osnovan je 2002. godine u Zagrebu s ciljem popularizacije i promicanja rekreativnog cestovnog i brdskog trčanja.

Tijekom devet godina postojanja uspješno je organizirao niz cestovnih i brdskih utrka te je jedini klub takve vrste u Hrvatskoj koji za svoje članove organizira stalne treninge kao i personalizirane programe i savjete u vezi s trčanjem.

Kao klub, čija je misija promicanje rekreativnog sporta i zdravog načina života, ovom trkom želi među širokom javnosti popularizirati lijepa mjesta za trčanje i sport kojih grad Zagreb ima u značajnom broju.