Treba li se novcem građana Trnja uređivati parcela koju nije uredio investitor?

GLAS-ov vijećnik izjavio je prije sjednice kako neće podržati Plan malih komunalnih akcija zbog odluke o financiranju uređenja parcele na kojoj se trebala graditi stambena zgrada

Vijeće gradske četvrti Trnje donijelo je Plan malih komunalnih akcija u iznosu 8 milijuna i 724 tisuće kuna. Od tog iznosa čak 649 tisuća kuna izdvojit će se za uređenje parcele na kojoj je privatni investitor započeo izgradnju stambene zgrade. Razrušena parcela s gradilištem vraćat će se u prvobitno stanje novcem građana Trnja. Oporba smatra kako su sredstva nepravedno raspodijeljena.

Vijeće gradske četvrti Trnje izglasavalo je na sjednici Plan malih komunalnih akcija u vrijednosti 8 milijuna i 724 tisuće kuna koje će raspodijeliti na 13 mjesnih odbora. GLAS-ov vijećnik izjavio je prije sjednice kako neće podržati Plan malih komunalnih akcija zbog odluke o financiranju uređenja parcele na kojoj se trebala graditi stambena zgrada. Radovi su stali, a parcela će se u prvobitno stanje vratiti – na trošak građana.

-Radi se o parceli koja se nalazi u Veslačkoj ulici iza novoizgrađene zgrade gdje je investitor Alfastan. To je jedna od prijedloga koji je vladajuća većina u ovom VGČ u Plan malih komunalnih akcija u iznosu od 649 tisuća kuna, što je meni osobno a i ja mislim većini opozicijskih vijećnika u potpunosti neprihvatljivo i iz tog razloga osobno neću podržati ovaj plan malih komunalnih akcija- izjavio je Ismar Avdagić, član Vijeća gradske četvrti Trnje.

Iz vladajuće većine nisu komentirali uređenje parcele, ali ističu kako su u Plan malih komunalnih akcija uvrstili sve što su predlagali sami građani.

-Konkretno mogu reći za Vrbik- građani su tražili ulaganje za izgradnju dječjeg igrališta Kalimero i sukladno tome to je isto uvršteno u godišnji plan. Također su tražili raznorazne ceste na području Miramara, konačno se konkretno asfaltiraju obje ceste -Krčka i ostala. Tako je i na području Cvjetnoga naselja. Znači sve ono što su građani i MO sami predlagali, manje više to je sve unutra i očekujemo da se taj naš plan realizira u 100% iznosu – izjavio je član VGČ Trnje, Pero Kovačević.

No, Ismar Avdagić smatra kako su sredstva nepravedno raspodijeljena.

-Također u tom Planu malih komunalnih akcija zapravo je postignut kompromis unutar vladajuće većine. Prihvaćen je prijedlog gospodina Pere Kovačevića o uređenju igrališta na Vrbiku u iznosu pola milijuna kuna. Ispada da su građani Vrbika vrijedniji od Trnjana ili drugih MO na Starom Trnju ili na Sigečici, Savici ili bilo kojem drugom kvartu. Mislim da čak Vrbik u ovom Planu malih komunalnih akcija dobio najviši iznos obzirom na utvrđene kriterije za dodjelu sredstava, koje smo usvojili na posljednoj sjednici- dodaje Avdagić.

Plan malih komunalnih akcija prošao je na sjednici Vijeća gradske četvrti te je idući korak planiranje realizacije spomenutih projekata.