Traže kanalizaciju, a ni kuće im nisu legalizirane

Kanalizacija

Autor:: Tena Šnajder 4/25/2011 12:20

Gledatelja iz Dubrave zanima kada će se u Gornjim Mihovcima graditi kanalizacija i vodovod. Iz nadležnog smo Gradskog ureda dobili odgovor kako gradnja infrastrukture u toj ulici nije u Programu gradnje Grada Zagreba za ovu godinu. Stoga smo se rapitali nije li možda dio ovih radova uvršteno u Plan malih komunalnih akcija. 

Vijeće Gradske četvrti Gornja Dubrava asfaltiralo je iz pojačanog održavanja ulicu Mihovci u dijelu gdje nije bilo asfalta, odgovara predsjednik vijeća Mirko Varat te nastavlja:

– Što se tiče gradnje vodoopskrbnog cjevovoda i kanalske odvodnje u dijelu ulice Mihovci koju navode gledatelji (Gornji Mihovci), ona se nalazi u zelenoj zoni, što znači da stambeni objekti u njoj nemaju građevne dozvole niti su legalizirani, a ni sama ulica nije javno dobro. S obzirom na to, u toj je ulici nemoguće prići gradnji komunalija, a nelegalni se stambeni objekti na nju ne bi mogli niti priključiti. Dakle, prije gradnje komunalne infrastrukture potrebno je provesti postupak legalizacije objekata i formiranje ulice kao javnog dobra.

Mole se građani da se jave u Vijeće Mjesnog odbora Dankovec te da se maksimalnom zajedničkom suradnjom pridonese rješenju spomenutih problema.