Tony: Neprocjenjivo je učiti od takvog genija

Tony cetinski i Jose Carreras u hotelu Regant Esplanade

Autor: Bojana Križić 12/18/2009 20:59

-.-PIXELL-.-Carreras na pressici u hotelu Regent EsplanadeOve će subote u Zagrebačkoj Areni zapjevati jedan od najcjenjenijih vokalnih umjetnika današnjice José Carreras. U čast nedavno preminulom maestru Vjekoslavu Šuteju, te za pomoć štićenicima diječijih domova i udomiteljskih obitelji, ovaj će slavni vokal  s prijateljima Tonyjem Cetinskim, Celine Byrne, Zagrebačkom filharmonijom i dirigentom Ivanom Lipovcem, ljubiteljima klasične glazbe pružiti nezaboravne glazbene minute.

– Neizmjerno je zadovoljstvo, po drugi put u životu, pjevati rame uz rame s vokalnim genijem kao što je José Carreras. Neprocjenjivo je osjetiti feedback pune dvorane obožavatelja klasične glazbe, jer znam da će biti puna. Neprocjenjivo je biti na drugoj strani, stajati na pozornici uz njega, zato mu se zahvaljujem na još jednom pozivu – priča nam Tony, zatomivši suzu na spomen nedavno preminulog maestra Šuteja.

– On je bio izvrstan glazbenik, no jako drag, dobar čovjek s izuzetnim smislom za humor, i to je jeda od njegovih osobina koja će mi najviše nedostajat – ispričao nam je Carreras.

Koncert počinje u 20:00, a vrata Arene će biti otvorena i sat vremena prije radi sprječavanja gužve na ulazu.