Tomislav Tomašević pomeo konkurenciju u prvom krugu

Zeleno - lijeva koalicija pobjedu je odnijela i u 16 od 17 gradskih četvrti u gradu Zagrebu

tomašević izbori

Apsolutna dominacija platforme MOŽEMO na lokalnim izborima. Tomislav Tomašević pomeo je svoje protukandidate i osvojenih 45,15 posto ide u drugi krug.

– Večeras su građani Zagreba glasno rekli da kao grad možemo. Da možemo zelenije, da možemo pravednije, da možemo transparentnije, da možemo bolje. Danas su građani Zagreba jasno rekli da ovaj grad ne pripada interesnoj kliki, da Zagreb pripada svima nama koji u njemu živimo. U ovoj smo kampanji ostavili srce na terenu, a ovo je rezultat tog rada. Hvala stotinama volontera i volonterki koji su na kiši i na suncu stajali na štandovima i obilazili ovaj grad – rekao je Tomislav Tomašević.

Zeleno – lijeva koalicija pobjedu je odnijela i u 16 od 17 gradskih četvrti u gradu Zagrebu. Mrtva trka vodila se između Jelene Pavičić Vukičević i Miroslava Škore, no na kraju s 3 480 glasova više u drugi krug ide Miroslav Škoro.

Gubitnik ovih izbora je stranka pokojnog gradonačelnika Milana Bandića. Jelena Pavičić Vukičević s govornice je čestitala protukandidatu Tomislavu Tomaševiću i u Skupštinu ulaze sa svega nekoliko mandata.