Terrakom- revolucija među teleoperatorima domaće marke

Autor: Auto: Terrakom FOTO: Terrakom 2/29/2016 12:49

Kako u Zagrebu pronaći najboljeg telekom providera?

Htjeli mi to priznati ili ne, odluka kojeg telekom operatora kontaktirati i čije usluge u konačnici koristiti često je čisti automatizam. Ponekad je vrlo teško oduprijeti se utjecaju sveprisutnosti, a upravo je to ono što karakterizira najveće igrače na tržištu, ne samo u telekom industriji, već bilo kojem. Komunikacija je danas agresivnija nego ikad i to ponajviše zbog brojnosti kanala kojima se ponuda komunicira prema korisnicima.

I to je u jednu ruku izvrsno za samog korisnika jer je gotovo nemoguće reći da si neupućen. U drugu ruku, isto se nerijetko pretvara u dvosjekli mač jer ponekad onaj kojeg najviše viđaš postaje tvoj jedini izbor, bez da se prethodno detaljnije raspitaš, upoznaš, proučiš i možda neke stvari čak staviš i na papir. Onako – školski, štreberski, ali zapravo pametno.

„Ma meni su oni super…“

Što karakterizira „dobrog“ telekom operatora? Pitanje je naravno retoričko jer je odgovor uvijek isti: ovisi što korisnik (najviše) treba/traži. Ipak, postoje elementi koji su uvijek, ili bi barem trebali biti, u prvom planu: kvaliteta usluge, cjenovna prihvatljivost, dostupne internet brzine, kvaliteta službe za korisnike, stabilnost usluge, brojnost i bogatstvo TV kanala, dodatni benefiti. Iako smo svi itekako svjesni što trebamo i želimo, ne priklanjamo se uvijek onima koji će to ispuniti već biramo one koji su logičan izbor „jer smo već dugo s njima i nemamo sada puno vremena niti volje mijenjati operatora“. Uostalom, postoji li uopće bolji izbor?

Brzine i do 100 Mbps na 25.000 priključaka

Terrakom d.o.o. naziv je domaćeg, nacionalnog telekomunikacijskog operatora sa sjedištem u Zagrebu koji je na tržištu prisutan od 2010. godine, a konkurira mu klasičnim triple-play uslugama interneta, televizije i telefonije te „udomljavanjem“ web stranica različitih poslovnih subjekata kroz usluge Cloud web i Cloud VPS hostinga. Tijekom dosadašnjih godina, Terrakom je u dijelovima Zagreba, Sesveta, Kutine i Vidovca razvio približno 200 kilometara vlastite optičke infrastrukture te kroz nju nudi usluge kabelskog interneta (OPTIK). Preciznije rečeno, približno 25.000 kućanstava na ovim područjima moguće je priključiti na OPTIK solo, duo ili trio pakete Terrakoma te im omogućiti surfanje brzinama i do 100/20 Mbps (uz minimalnih 2 Mbps).

Osim interneta na kojem je moguće doći do brzina od 10, 20, 30, 50 i 100 Mbps, Terrakom u OPTIK paketima nudi i opciju FLAT.TEL telefoniranja uz koju se naplaćuje jedino uspostava poziva i to – 0,29 kn prema fiksnim telefonima u RH, 0,89 kn prema mobitelima u RH te 0,89 kn prema fiksnim destinacijama unutar Europske unije. Osim toga, telefonira se za 0 kn/min.

Samo 1 kuna u prva tri mjeseca

Za početak, preporučljivo je provjeriti dostupnost Terrakom usluga na lokaciji od interesa. To je moguće učiniti putem službene stranice www.terrakom.hr ili pozivom na besplatni info telefon 0800 66 77. U slučaju da je Terrakom optika dostupna na traženoj adresi, sve solo, duo i trio pakete moći ćete dobiti za samo 1 kunu u prva tri mjeseca. Iste usluge, dostupne su i na području ostatka Hrvatske, ali putem klasične telefonske linije, odnosno ADSL-a.