Ovoga vikenda u ZOO vrtu naučite raditi hranilice za ptice

U povodu Svjetskog dana močvarnih staništa u Zoološkom se vrtu grada Zagreba tijekom vikenda održava prigodni edukativni program

Svjetski dan močvarnih staništa je 2. veljače, a u njegovo se obilježavanje tradicionalno uključuje i Zoološki vrt grada Zagreba. Edukativni program održava se u subotu i nedjelju između 11 i 15 sati.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana močvarnih staništa je “Uloga močvara u obrani od ekstremnih vremenskih uvjeta”. Među tim su ekstremnim uvjetima poplave, suše, tsunamiji i uragani. U Zoološkom vrtu naglasak će biti stavljen na važnost močvara u zaštiti naselja od poplava te njihovoj ulozi u sprječavanju klimatskih promjena.

Posebno zanimljiva priča bit će ona o Parku prirode Lonjskom polju, poplavnim površinama kraj Save bogatima rijetkim biljnim i životinjskim vrstama. Posjetitelji Zoološkog vrta moći će uživati u fotografijama tamošnjih životinja te doznati kako se prilagođavaju niskim temperaturama, snijegu i ledu. Veliki zaljubljenici u Lonjsko polje su ornitolozi, a nadahnuti tamošnjim pticama edukatori Vrta posjetitelje će podučavati izradi hranilica za ptice.