Sveučilište u Zagrebu dodjeljuje 175 stipendija

Sveučilište u Zagrebu

Autor:: Sarah Srdar 3/15/2012 16:08

U siječnju ove godine dodijeljeno je sto novčanih potpora iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata. Uz to, Sveučilište u Zagrebu dodijelit će 175 stipendija redovnim studentima.

– Ove akademske godine Sveučilište u Zagrebu dodijelit će 175 stipendija redovnim studentima preddiplomskih, integriranih, diplomskih i stručnih studija – rekla nam je Blaženka Divjak, prorektorica za studente i studije.

Stipendije će biti dodijeljene u tri kategorije. Sto stipendija bit će dodijeljeno za izvrsnost, 65 studentima slabijeg socijalnog-imovinskog stanja, dok je za studente s invaliditetom osigurano deset stipendija.

– Posebno moram istaknuti kako kategorije stipendija za studente slabijeg socijalno-imovinskog stanja i za studente s invaliditetom dodijeljujemo po prvi puta – dodala je Divjak.

U odnosu na prošlu godinu riječ je o povećanju za ukupno 75 stipendija. Sveučilišna stipendija iznosi 1000 kuna, a isplaćivat će se u mjesečnim obrocima.

– Ovim putem pozivam sve studente da se prijave na natječaj za stipendiju. Preostalo je još pet dana. Napominjem kako sveučilišne stipendije ne može ostvariti student koji prima stipendiju drugog stipenditora – objasnila je Divjak dodavši kako je rok za prijavu 20. ožujak.

Natječaj je objavljen na internetskoj stranici Sveučilišta u Zagrebu www.unizg.hr i na oglasnim pločama fakulteta i akademija.