`Šumska jagoda´ njeguje umjetnički izričaj djece

Autor:: Elena Grassi 1/28/2010 14:23

Gradska četvrt Črnomerec postala je bogatija za još jedan dječji vrtić. Vrtić ‘Šumska jagoda’ svečano je otvoren u četvrtak, 28. siječnja u 11 sati. U četvrtoj podružnici ovog dječjeg vrtića planiraju se oformiti četiri odgojne skupine s približno 80 djece, od kojih će dvije biti jasličke i dvije vrtičke grupe.

-.-Luka Klun/ PIXSELL-.-Vrtić je adaptiran od već postojeće nedovršene zgrade na Bijeniku, a površina poluukopanog podruma i prizemlja s krovištem iznosi oko 1 153 metara kvadratnih. Grad je za rekonstrukciju, prenamjenu objekta te opremanje izdvojio oko deset milijuna kuna, a gradonačelnik Milan Bandić smatra kako je to tek početak ulaganja u mališane s Črnomerca.

-Ovo je kamen temeljac za idući projekt, a već sad moramo razmišljati koji je idući korak – rekao je Bandić na svečanom otvorenju.

Sve prisutne pjesmom je počastio zbor mališana vrtića ‘Šumska jagoda’, čiji je program prepoznatljiv po stvaranju i izvođenju mjuzikala i njegovanju likovnog izričaja djece koji se prezentira na različitim izložbama u lokalnoj zajednici.

Vrtići ‘Šumska jagoda’ do sada broje 495 djece koja su smještena u 20 odgojnih skupina. Između ostalih, u vrtiću se provodi CAP program prevencije nasilja nad djecom te ‘Škola za roditelje-učenje roditeljskih vještina’ u suradnji s Osnovnom školom Medvedgrad.