Sudar titana na SP-u opustošio zagrebačke ulice

Avenija Većeslava Holjevca za vrijeme tekme

Autor:: Tin Jandrašek 6/27/2010 23:51

Osmina finala Svjetskog prvenstva ponudila je sudar nogometnih velesila Njemačke i Engleske, a izgleda kako su Zagrepčanke i Zagrepčani namirisali kako će biti riječ o velikoj utakmici, te su odlučili sunčano nedjeljno popodne provesti pred TV ekranima. Svakako nisu pogriješili.

-.-Tin Jandrašek-.-Križanje Holjevčeve i Avenije DubrovnikUlice prazne, u kafićima se tražilo mjesto više

Naime, jedno od najprometnijih raskrižja u Zagrebu, križanje Avenije Većeslava Holjevca i Avenije Dubrovnik, kod zgrade INA-e, MSU-a i Avenue Malla, doslovno je za vrijeme utakmice zjapilo prazno.

Tu i tamo su mir na cesti remetili ZET-ovi autobusi i tramvaji, čiji vozači nisu imali privilegiju pratiti utakmicu iz svojih domova ili kafića. Našao se tu i poneki automobil, no vjerujemo, da je kojim slučajem Hrvatska igrala osminu finala SP-a, niti njih ne bi bilo.

U jednom od kafića Avenue Malla, koji je na svoju terasu postavio čak tri televizora, tražila stolica više, jer su pogoci u Africi pljuštali na sve strane. Bilo ih je toliko mnogo da su suci jedan čak morali i poništiti, iako je lopta ušla u gol više od pola metra. -.-Tin Jandrašek-.-Avenija Dubrovnik za vrijeme susreta Njemačka - Engleska

No, šalu na stranu, iako Hrvatske nema na SP-u, svima je bilo jasno kako će prva utakmica osmine finala biti prava ljepotica prvenstva, tako da nitko nije htio propustiti ovaj susret.

Nekoliko minuta nakon zadnjeg sučevog zvižduka, zagrebačke su se ulice vratile u normalnu nedjeljnu poslijepodnevnu rutinu, a navijačima ostala nada kako će se već na sljedećem prvenstvu i naša repka boriti sa najjačim momčadima svijeta.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU PRAZNIH ULICA ZA VRIJEME TEKME NJEMAČKA – ENGLESKA