Sudac je rekao da se ne bunim što sudi protiv nas

11/16/2009 12:58

Dan nakon visokog poraza njegove momčadi od Vinogradara, trener Rudeša Stipe Brnas analizirao je događanja na travnjaku SRC-a Stjepan Spajić u Sigetu.

– Naletili smo na protivnika na kojeg sam upozoravao svoje igrače u pripremi utakmice. Vinogradar je momčad koja ima nekoliko dobrih igrača, koji bez problema mogu igrati prvu ligu, dok je moja momčad sastavljena od mladih igrača. Osim toga, kod rezultata 0:0 promašili smo izglednu priliku, a prva dva gola su moji igrači primili vrlo naivno. Opet se dogodilo da u prvom poluvremenu ne uspijemo barem smanjiti rezultat, a kasnije je sve krenulo nizbrdo – tvrdi Brnas, koji je kao pravi sportaš pohvalio igru protivnika, a posebno fantastičan pogodak tina Lovrekovića za 3:0.

– Takav pogodak se rijetko viđa, bilo je to pravo remek-djelo. Svaka čast Lovrekoviću, još jednom je dokazao da se radi o vrhunskom igraču.

Nažalost, ni susret Rudeša i Vinogradara nije prošao bez zamjerke sucima.

– Neću spominjati sudački kriterij, koji je u najmanju ruku bio dvojben, jer to nije moj stil, ali nešto ne mogu prešutjeti. Moj igrač je dobio udarac laktom u glavu, a sudac sudi kontra faul. Kad sam mu to spomenuo, dotrčao je do mene i zaprijetio mi isključenjem – kaže Brnas, i dodaje:

– Sudac mi je rekao da što se ja bunim, da smo tek ušli u drugu ligu. Što to znači? Zar ako smo tek ušli u drugu ligu moramo dozvoliti da nas gaze? U ekipi imam mlade igrače, i kakvu to oni poruku dobivaju? Da je bolje ne baviti se sportom jer se ishod unaprijed zna?! Katastrofa.

Na kraju, Brnas nam je rekao kako je njegovoj momčadi krajnji cilj ipak sačuvati drugoligaški status. Između ostalog, jer su i jedna od momčadi s najmanjim budžetom u ligi. U sljedećem kolu Rudešani ponovo igraju u Sigetu, ovoga puta kao gosti kod Hrvatskog dragovoljca.

Nadamo se da će ta utakmica proći bez spominjanja sudaca.

Ali suci se spominju i u još jednom porazu zagrebačkog drugoligaša. Opširnije pročitajte u članku: Delegat je rekao da Lučko ne smije pobjediti Split