Studenti učili kako se prezentirati u medijima

Škola javnih nastupa

Autor:: R.I. 2/7/2011 14:47

U Zagrebu je 5. i 6. veljače održana Škola javnih nastupa i prezentacijskih vještina za studente i asistente pod pokroviteljstvom Studentskog zbora Sveučilišta.

Školu javnih nastupa otvorio je Ivan Bota, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Na besplatnu školu pozvani su po jedan student i asistent sa svakog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Radilo se u subotu i nedjelju, a program se sastojao od tri dijela.

Prvi, teoretski dio obuhvaćao je predavanja o osnovnim zakonitostima javnih nastupa i prezentiranja sadržaja. Drugi dio sadržavao je praktičnu vježbu polaznika pred kamerom, dok su se u trećem dijelu analizirale snimke i ukazivalo na konkretne pojedinosti koje se mogu unaprijediti.

Predavači su bili direktor Škole Kristijan Sedak, mr.sc. Damir Jugo, te novinari Marko Pavić i Tea Kvarantan. 

Studenti i asistenti kroz predavanja i radionice naučili su kako se prezentirati u medijima, imati upečatljiv javni nastup te održavati prezentacije. Upoznali su se s funkcioniranjem masovnih medija, posebno televizije i pripremili se na izazove koji ih čekaju kad krenu u profesionalne vode. Sudeći po reakcijama nakon Škole javnih nastupa i prezentacijskih vještina, studenti su i više nego zadovoljni svime što su naučili.