Studenti ADU drame tri dana bez prestanka

Autor: M.W. 12/4/2014 15:52

Večeras u 20 sati na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu počinje šesta po redu revija dramskih tekstova pod imenom DeSADU. Događanje se održava u organizaciji studenata kazališnih studija na Akademiji, od onih kazališne režije i radiofonije, preko glume i produkcije, do studenata dramaturgije, koji su u fokusu revije DeSADU.

DeSADU je prva hrvatska revija dramskih tekstova na kojoj sudjeluju isključivo studenti dramaturgije, a samim time, od velikog je značenja za budućnost hrvatskog kazališta. Tekstovi izvedeni u obliku javnog čitanja na prošlim izdanjima DeSADU često su zaživjeli na kazališnim daskama, a njihovi autori osvajali su nagrade na brojnim festivalima i natječajima.

DeSADU će večeras u 20 sati otvoriti javno čitanje drame ‘Lacrimosa’ studentice dramaturgije Tee Matanović s prve godine preddiplomskog studija, u režiji Arije Rizvić, studentice druge godine preddiplomskog studija kazališne režije i radiofonije. Čitanje se, kao i cijeli program, održava na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, na adresi Trg maršala Tita 5, u sobi 202, nakon čega će uslijediti druženje studenata, profesora, gostiju i publike u sobi 105, povodom otvaranja 6. DeSADU-a.

U četvrtak, 4. prosinca, u 20 sati u sobi 202 održat će se prezentacija Dramaturško-redateljske radionice u kojoj sudjeluju studentice kazališne režije Tamara Damjanović i Hana Zrnčić Dim te glumačka klasa profesorice Franke Perković.

Trećega dana, u petak, 5. prosinca u 20 sati u sobi 202 održat će se javno čitanje drame ‘U mojoj kući, potop’, autorice Ane Perčinlić, studentice 1. godine preddiplomskog studija dramaturgije, u režiji Lovre Krsnika, studenta 1. godine diplomskog studija kazališne režije i radiofonije. Nakon toga, u 21 sat u sobi 105 slijedi druženje povodom zatvaranja uz glazbu DJ-a Filipa Riđičkog.