Štimac: Cibona je favorit, ali nećemo šaptom pasti

Andrej Štimac

Autor:: Tin Jandrašek 5/18/2010 16:19

Nakon samo tri dana i susreta Vukova i Mrava u Trnskom, gdje su Cibosi slavili rezultatom 73-76, u srijedu u 18.30 sati na rasporedu je repriza gradskog derbija, no ovog su puta momčadi u ulozi polufinalista prvenstva Hrvatske.

-.-Tomislav Miletic/ PIXSELL-.-Štimac i VukušićTe činjenice svjestan je i Zagrebov strateg Denis Bajramović, koji želi što prije zaboraviti nedjeljni poraz.

‘Polufinale je sasvim druga priča’

– Dobili smo najtežeg i najkvalitetnijeg suparnika, Cibonu. Prije dva dana smo igrali dobru utakmicu, ali koštali su nas suparnički skokovi u napadu i naša promašena slobodna bacanja. No, u srijedu će biti sasvim druga priča – započeo je Bajramović te dodao kako definitivno mogu parirati Cibosima.

– Cibona igra pod svojim obručem, a tamo su padali mnogi veliki klubovi, no priliku imamo – nastavio je trener Zagreba koji u srijedu neće moći računati na ozlijeđenog Damira Miljkovića.

– Cicijeva povreda u nedjelju protiv Cibone je ozbiljnija nego što smo mislili u prvom trenutku, no trebao bi konkurirati za sastav u drugoj utakmici polufinalne serije – rekao je Denis Bajramović.

Zagrebov Andrej Štimac koji je prije nosio i Cibonin dres pokušao je dati neke ‘insajderske’ informacije o bivšem klubu pod Tornjem.

‘Cibosi žele spasiti obraz i sezonu’

– Pokušat će nas iznenaditi presingom i zonom, no ukoliko im budemo puhali za vratom, imamo puno veće šanse. Motiva nam ne nedostaje, imamo veliki fond igrača i iako je Cibona favorit, sigurno nećemo šaptom pasti – potvrdio je Štimac koji je mišljenja kako će Cibosi u utakmicu ući maksimalno ozbiljno.

– Cibosi ovim prvenstvom žele spasiti obraz i sezonu, tako da im sigurno neće nedostajati motivacije – završio je Andrej Štimac.

Trener Denis Bajramović na kraju je još dodao kako je Zagreb, kao četvrti hrvatski predstavnik, osigurao nastup u sljedećoj sezoni NLB lige.