Stanovnici Sigeta traže izmještanje utrke Brzi i žestoki, a umjesto poslovnog kompleksa tržnicu ili biblioteku

Prikupljeno je 497 potpisa za izmještanje utrke Brzi i žestoki s Avenije Dubrovnik, dok je protiv gradnje poslovnog kompleksa između ulica Siget i Froudeove 528 stanovnika

Foto: Press materijal

Zbog buke tijekom održavanje utrke Brzi i žestoki, stanovnici novozagrebačkog naselja Siget početkom srpnja organizirali su potpisivanje peticije kojom traže izmještanje ovog događaja na neku drugu lokaciju.

– Cijeli vikend, počevši od subote, 3. lipnja, od 6 sati ujutro, pa sve do nedjelje, 4. lipnja, do 20 sati, stanovnici naselja Siget i Trnsko bili su izloženi 48-satnoj glazbi iz zvučnika, buci motora i automobila. Napominjemo da buka koja se proizvodi posebno utječe na najmlađe i najstarije stanovnike te teško bolesne osobe – kažu organizatori potpisivanja peticije Gordana Pasanec i Tomislav Vukoja.

Utrka se već drugu godinu održala na jednoj od najprometnijih avenija – Aveniji Dubrovnik, na dijelu od križanja s ulicom Većeslava Holjevca do križanja s naseljima Trnsko i Kajzerica.

– Stava smo da se takve i ine utrke trebaju održavati unutar naselja, te držimo da Grad Zagreb ima primjerenije lokacije za ovu vrstu manifestacije – poručuju.

Prikupljeno je 497 potpisa, no to nije jedini problem u ovom naselju. Stanovnici, točnije njih 528, potpisali su još jednu peticiju kojom se protive izgradnji poslovnog kompleksa između ulica Siget i Froudeove.

– Izgradnjom poslovnog kompleksa na predviđenoj lokaciji doći će do još veće prometne zagušenosti na križanju u Froudeovoj ulici, okolnim ulicama Siget i Sortina, kao i ostalim ulazima i izlazima iz naselja Siget. Parkirališna mjesta su već duži niz godina ozbiljan problem u naselju,koji će se predloženom izgradnjom samo dodatno pogoršati, čime će se samo dodatno sniziti kvaliteta života stanovnika naselja – objašnjavaju Pasanec i Vukoja i napominju kako su se stanovnici izjasnili da bi na tom mjestu rado vidjeli dugo obećavanu tržnicu na kojoj bi svoje proizvode mogli plasirati lokalni OPG-ovi ili biblioteku.

– Potpise smo skupljali tri dana, htjeli smo i duže s obzirom na veliku zainteresiranost građana, ali smo peticije morali ranije urudžbirati radi održavanja sjednice Vijeća Mjesnog odbora Siget kako bi što prije krenule u proceduru, s obzirom na to da je sljedeća sjednica tek u rujnu, a javni natječaj za poslovni kompleks završava 21. srpnja – tvrde Pasanec i Vukoja koji istovremeno rade i na osnivanju osnivanju Udruge građana Siget.