Stanari Ulice Put Loparica guše se u prašini

Put Loparica

Autor: Ana Kranjčić 8/2/2012 15:20

Sitni šljunak, krupno kamenje, prašina, zemlja, blato i nezadovoljni stanari. Sve to možete naći kročite li u Ulicu Put loparica u naselju Blato. Već dugi niz godina postavljanje asfalta je ovdje samo puka želja stanara i tko zna kada će ona biti ispunjena. Stanari navedene ulice kao da su zaboravljeni.

– Ništa se nije ulagalo, već osamnaest godina se živi ovdje, stalno se rade neki novi iskopi, tisuće zamolbi je već poslano prema Gradu, prema svim drugim stranama, međutim dobili smo krajnju izjavu da se nema novaca i da jednostavno moramo biti strpljivi – požalila se Milica Drndelić, stanarka Ulice Put Loparica.

-.-Novinar ZG-.-Ulica Put LoparicaViše od deset godina su svi objekti u ulici legalni, stanari uredno plaćaju sve doprinose kao i ostali građani Zagreba, a žive u neljudskim uvjetima. S pravom ih ljuti što se asfaltiraju nelegalne ulice, a njihova, koja ima apsolutno sve dozvole i riješenu papirologiju, tone u prašini. Osim toga, prilikom padanje kiše, građani Blata doslovce žive u blatu.

– Prije desetak dana bila je intervencija jer, kad padne kiša, imamo pravo more ispred kuća. Morali smo nositi doslovce gumene čizme jer ovdje je cijeli sliv vode i nedovno su nam pola metra očistili. Sad je tu svježe nasipan pijesak, međutim prilikom kiše su ovdje takve rupe da to ne biste vjerovali. Opća katastrofa – nastavlja naša sugovornica.

Makadamski put nije jedini problem, na kraju ulice napravljen je ilegalni deponij gdje se odlaže otpad od svih radova na tom podrčju s obzirom da se trenutno uređuje Karlovačka cesta, koja se nalazi u neposrednoj blizini.

– Ovdje je deponij koji je nastao kada se radila kanalizacija. Toliko se prašine diže da je to jednostavno nemoguće, a sto metara smo od trgovačkog centra Arena. Ova prašina je nepodnošljiva – istaknula je Drndelić.

Probleme stvara i obližnja benzinska crpka na Jadranskoj aveniji, koja radi 24 sata dnevno, u sklopu koje se nalazi kafić. Naime, otvorena je ograda benzinske crpke koja vodi direktno na Ulicu Put Loparica  zbog čega stanari trpe konstantno remećenje javnog reda i mira u stambenoj zoni, pogotovo od strane mladeži moja se ulicom vozi na motorima, utrkuje i galami.

– Noćni promet u našoj ulici mnogo je veći nego dnevni jer su otvorena vratašca prema benzinskoj pumpi što možda i ne bi trebalo biti, ali u svakom slučaju, noćni promet je puno intenzivniji nego dnevni – navodi stanarka ulice.

Zakon bi trebao biti za sve građane isti, smatraju stanari navedenog makadamskog puta. S obzirom da uredno plaćaju doprinose prema Gradu već više od deset godine, imaju pravo na asfaltiranu ulicu. Svi objekti su legalni i sva papirologija je uredna. Ukoliko Grad ne izgradi prometnicu u roku 8 godina, prema Zakonu o komunalnom doprinosu, dužan je građanima vratiti novac za doprinose koje su plaćali. Kao što je navedeno, ovi stanari plaćaju doprinose više od jednog desetljeća i ozbiljno razmišljaju o tužbi.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.