Srića postaje predsjednik gradskog HSLS-a

Autor:: Stjepan Marković 3/15/2010 19:43

-.-Photo: Anto Magzan/PIXSELL-.- Prošli tjedan došloje do formiranja zajedničkog kluba zatupnika Nezavisne liste velikira Sriće i HSLS-aOno što se već neko vrijeme nagađa sutra bi se trebalo obistiniti, Velimir Srića osim što će službeno postati član HSLS-a preuzet će mjesto predsjednika gradske organizacije te stranke. Ove informacije potvrdilo nam je nekoliko osoba iz vrha te stranke.

Sjednica gradske organizacije HSLS-a koja je najavljena za srijedu ima samo jednu točku dnevnog reda, a to je primanje Sriće u članstvo. No, kako neslužbeno doznajemo na dnevnom redu naći će se još jedna točka, a to je izbor novog predsjednika gradske organizacije.

Velimir Srića nije htio komentirati tu informaciju već je samo rekao kako će javnost o svemu biti obaviještena na konferenciji za novinare koja slijedi nakon sjednice. On je razloge pristupanje HSLS-u objasnio riječima:

– Vidio sam da kao nestranački zastupnik teško mogu nametnuti neke teme koje su važne za građane Zagreba. Naši prijedlozi često se ignoriraju, a mediji nas marginaliziraju – požalio se Srića.

On je napomenuo kako su ga sve stranke zvale da im pristupi ali on je izabrao HSLS zbog programskih razloga ali i izazova.

– Nisam foteljaš, da mi je do funkcije pristupio bih u neku od stranaka koje imaju podršku 30 posto građana. Ulazak u HSLS je izazov jer ta stranka sada ima podršku tek 1,5 posto građana i za pomak je potreban rad i trud – rekao je Srića.