SVE JE SPREMNO ZA NOVU SEZONU: Nešto manje od milijun kuna utrošeno je na uređenje Komedije

Radovima, koji su trajali zadnja tri mjeseca, obuhvaćena je zona podruma objekta, kazališna dvorana, dio donjeg i gornjeg foajea te dio pročelja zgrade

Novu, 67. sezonu, zagrebačko će kazalište Komedija započeti u dijelom uređenim prostorijama. Kako je rekao i sam gradonačelnik Milan Bandić, mali je to pokušaj peglanja i saniranja, uvertira u ono što kazalište tek očekuje u ljeto, iduće godine.

– Nadležni će gradski ured pripremiti sve što bude potrebno za nabavu, tako da ćemo iduće godine, kada bude pauza, sve napraviti i svi će biti zadovoljni. Uvijek oni najbolji, ostanu zadnji, pa tako i Komedija, no doći će na red – komentirao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Radovima, koji su trajali zadnja tri mjeseca, obuhvaćena je zona podruma objekta, kazališna dvorana, dio donjeg i gornjeg foajea te dio pročelja zgrade.

– Sređene su prostorije orkestralnih umjetnika jer je situacija bila prilično loša, otpadala je žbuka sa zidova, vlaga je bila velika. Uređeni su i foajei, ispjeskareno je i pročelje zgrade. Sada sve to izgleda puno ljepše. Nadamo se kako ćemo iduće godine krenuti u nastavak obnavljanja same dvorane, odnosno gledališta i orkestralne rupe – rekao je Krešimir Batinić, ravnatelj ZGK Komedija.

Najzagrebačkije kazalište, nažalost, nije u vlasništvu Grada Zagreba već Crkve, stoga je Grad već neko vrijeme u potrazi za novom lokacijom dostojnom kazališta kao što je Komedija.

– Dok se ne nađe novi prostor, kazalište će biti na ovoj adresi, no u budućnosti će biti potrebna jedna velika dvorana – kazao je Tedi Lušetić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Krešimira Batinića, kao novog ravnatelja kazališta, nažalost, dočekali su dugovi, na što se kratko osvrnuo.

– Dugovi još uvijek postoje, no racionalizirali smo troškove kazališta, novac pametno trošimo, a nedavno je to potvrdila i financijska kontrola. Cilj nam je vratiti dugove, barem ono što mi kao kazalište možemo, naravno, uz pomoć Grada i Gradskog ureda za kulturu – poručio je Batinić.

Bez obzira na sve, Komediji želimo uspješnu novu sezonu koju će otvoriti u subotu, 150. izvedbom najgledanijeg hrvatskog mjuzikla – Mamma Mia.