Specijalist interne medicine u Ivanić – Gradu!

Autor: Dijana Katalinić 9/12/2016 19:04

Specijalist interne medicine godinama je bio neophodno potreban stanovnicima Ivanić Grada,  kako zbog dostupnosti internista po preporuci liječnika obiteljske medicine tako i za preglede kao dio prijeoperativne obrade.

Do sad su građani zbog potrebe odlaska obavljanja pojedinog specijalističkog pregleda morali putovati u grad koji ima specijalističku ordinaciju, što iziskuje i određene troškove pogotovo ako je riječ o više odlazaka. Ipak, njihovim mukama, uskoro će doći kraj, što je i potvrđeno iz KBC-a Zagreb.

U uredu ravnatelja KBC-a Zagreb, na inicijativu prof. dr. Drage Prgometa, potpisan je ugovor o poslovnoj suradnji između KBC-a Zagreb i Doma zdravlja Zagrebačke županije kojim se otvara mogućnost ugovaranja specijalističkih ordinacija u Domu zdravlja u Ivanić-Gradu. 

Bitno je napomenuti da će se buduća specijalistička ordinacija interne medicine financirati iz sredstava proračuna Grada Ivanić – Grada, a gradonačelnik Javor Bojan Leš je siguran kako će se u sufinanciranje uključiti i susjedne općine, Kloštar Ivanić i Križ čiji će stanovnici također moći koristiti usluge specijalističke ordinacije.

Prema mišljenju građana Ivanić – Grada i okolice, dolaskom liječnika internista u njihov grad, prestaje ugroženost njihove materijalne egzistencije, ali i onog najvažnijeg, njihovog zdravlja.