Spasilačka služba u sezoni odradi 300 intervencija

Autor: Maja Lena Lopatny 5/22/2015 21:39

Spasilačka služba grada Zagreba obilježava deset godina od svog osnutka. Unatoč lošem vremenu, u subotu, 23. svbinja, održat će pokaznu vježbu pod nazivom ‘Jarun 2015.’, kojom će prezentirati svoje vještine zajedno s pripadnicima MUP-a, Hitne medicinske pomoći, vatrogasne i zaštitarske službe, volontera Crvenog križa iz Krapine i Zagreba te djelatnicima RŠC Jarun. Bit će prezentirana četiri scenarija u kojima će se prikazivati moguće intervencije. Događaj počinje u 10.30 na Otoku Univerzijade na zagrebačkom Jarunu.

– Posebno smo ponosni na činjenicu da su većina spasioca studenti – istaknula je predsjednica spasilačkog kluba i trenutačna VD spasilačke službe PJ Jarun, Ana Kunštek gostojući u emisiji Svakodnevica na Jabuci TV.

Tijekom sezone u ‘odradi’ se oko 300 intervencija, a kroz deset godina postojanja Službe preko 500 spasioca je prošlo kroz nju. Na Jarunu bit će predstavljena i posebna radionica za najmlađe ‘Kodeks na vodi’ gdje će se djeca upoznati sa svim opasnostima koje vrebaju kada je riječ o vodi. Cijeli događaj će biti popraćen i izložbom fotografija. Građanima će pobliže biti prikazane i ostale spasilačke aktivnosti poput: Što i kako učiniti kada nađemo ozlijeđenu osobu kojoj je potrebno pružiti prvu pomoć, kako imobilizirati ozlijeđeni dio tijela, kako previti ranu.

– Unatoč lošem vrememnu ovaj događaj će biti izrazito zanimljiv i atraktivan za sve posjetitelje – riječi su organizatora.