Slučaj Zagrepčanka dokaz je lošeg upravljanja

Kulminacija Dana D bio je veliki party koji je ispunio cijeli vanjski prostor Stare klaonice

Autor: S.S. 10/3/2014 13:51

HNS Grada Zagreba, potaknut curenjem otrovnog plina amonijaka iz napuštene tvornice Zagrepčanka, želi iskazati svoju zabrinutost zbog iznimno lošeg upravljanja gradskom imovinom. Takav način djelovanja u ovom je slučaju rezultirao i potencijalnom ugrozom zdravlja stanovnika Zagreba, smatraju HNS-ovci.

– Radi se o lokaciji o kojoj od kada je kupljena, 2001. godine, kruže zabrinjavajući napisi, pa su čak i pokretane istrage, a najnoviji incident pokazuje da se radi o lokaciji u cilju čije se sanacije i stavljanja u funkciju što ranije trebaju poduzeti konkretni koraci – poručuju iz Gradske organizacija HNS-a Grada Zagreba i dodaju:

– Nedopustivo je da se Grad Zagreb ne brine o svom prostoru koji se nalazi praktički u centru grada, a koji je potencijalno opasan. Nažalost, svjedoci smo da i brojni drugi prostori u vlasništvu Grada stoje derutni i neiskorišteni. Uloga je gradonačelnika da u tom smislu na vrijeme pribavi relevantne informacije od nadležnih službi, da brine o Zagrepčanki i drugim gradskim prostorima te omogući daljnji razvoj grada i na taj način ispuni ono što je obećao u vlastitoj predizbornoj kampanji.

HNS stoga još jednom apelira na odgovorno upravljanje imovinom grada i njenim korištenjem u svrhu razvoja Zagreba.