Skupština: Jedan neboder na Peščenici je dovoljan

Autor: 6/8/2010 18:27

Skupštinski odbor za zaštitu okoliša odbio je prijedloge urbanističkih planova za stambeno-poslovni kompleks Munja i Savski park – zapad. Zastupnici su odbili dati suglasnost jer je bilo izmjena originalnih planova.

U projektu izgradnje kompleksa na mjestu bivše tvornice Munja došlo je do promjene, tako da se utrostručila površina koja je bila predviđena za gradnju poslovnih prostora. Tako bi umjesto jednog nebodera, što je obuhvaćeno po starom planu, moglo biti izgrađeno još dva nova.

-.-Ivan Radović-.-Skupštinski odbor za zaštitu okoliša odbio je prenamjene plana

 

U Gradskom uredu za građevinarstvo i izgradnju navode kako je do promjene došlo iz potpuno logičnih razloga. Naime, došlo je do smanjenja potražnje za stanovima dok je i dalje velika potražnja za poslovnim prostorima.

 

Plan donesen prije dvije godine

 

No ovom bi izmjenom došlo i do povećanja broja korisnika jer bi se povećao koeficijent izgrađenosti.

 

Kada je riječ o projektu Savski park – zapad zastupnike je zasmetalo što se mijenja plan koji je donesen prije dvije godine.

 

– Kako je moguće da se planovi izgradnji komunalne infrastrukture i dalekovodne mreže promijene u dvije godine. Tko garantira da ovaj plan koji je danas pred nama neće biti ponovno mijenjan – pitala je SDP-ovka Mirela Holy.

 

Nju je zanimalo snosi li tko odgovornost za takve aljkavosti. Marijana Sironić, pomoćnica pročelnika gradskog ureda za građevinarstvo i izgradnju, objasnila je kako nekada nije moguće predvidjeti jer se detaljni planovi rade tek nakon što se naprave urbanistički planovi.

-.-Ivan Radović-.-Josip Hren

 

Opći kaos zbog Arene

 

Nezavisni Josip Hren upozorio je na činjenicu kako infrastruktura ne može izdržati toliki broj ljudi i automobila koji se planira izgradnjom poslovnih i stambenih prostora projektom Savski park – zapad.

 

– Kada je neki malo veći koncert ili utakmica u Areni u tom dijelu grada nastane opći kaos. Što će biti kada se završi trgovački centar i usele svi stanovi na Laništu – pitao je Hren.

 

On je ustvrdio da će biti velikih problema kada se te prometnice opterete projektom Savski park – zapad.

 

Gradski zastupnici već duže vrijeme teško izglasavaju i najmanju promjenu urbanističkih planova. Pravi razlog tome je strah zastupnika da ponovno dogode pogodovanja privatnim interesima. Gradski zastupnici s kojima smo razgovarali kažu da ‘pušu na hladno’ jer ne žele da im se dogodi još jedna Varšavska.