Škare Ožbolt, poklopi se ušima, a nemoj pametovati

Goran Beus Richembergh

Autor:: Bojan Arežina 7/24/2010 10:59

Sjednica Gradskog vijeća Velike Gorice koja će se održati u utorak već je danima predmet prepucavanja između tamošnjih političkih stranaka. Nakon što su gorički ogranci SDP-a, HNS-a i HSLS-a pozvali Vladu da raspiše izbore i spriječi političku korupciju, stigao je odgovor Demokratskog centra.

– Poziv Vladi da raspiše izbore za Gradsko vijeće u Velikoj Gorici je pokušaj zaustavljanja funkcioniranja grada i gradske vlasti. Velikogorički DC se oštro suprotstavlja manipulacijama i objedama koje su u svom priopćenju naveli SDP, HNS i HSLS Velike Gorice – tvrde iz Demokratskog centra Velike Gorice.

Odlučno tvrde kako nema nikakve političke korupcije u Velikoj Gorici kada je DC u pitanju i dodaju kako DC ništa nije dobio što nije imao, niti će dobiti davanjem potpore gradonačelniku, jer DC-u ništa niti ne treba.

“Samovolja i samoljublje Gorana Beusa Richembergha”

– Pisce poziva za raspisivanje izbora želimo ponovno podsjetiti na činjenicu koju uporno žele zaboraviti, a to je da je na proteklim lokalnim izborima u svibnju 2009. godine Demokratski centar osvojio tri vijećnička mjesta u koaliciji s SDP-om i HSLS-om. Liste su sastavljane na osnovi provedenih istraživanja javnog mijenja. DC je dobio točno onoliko mjesta koliko su mu ankete davale glasova – ističu iz stranke.

-.-Sanjin Strukić/PIXSELL-.-Gradsko vijeće Velike GoriceDodaju kako SDP, DC i HSLS nisu imali većinu u Gradskom vijeću dok se ”koaliciji nije priključio HNS uvjetujući i ucjenjujući većinu u Gradskom vijeću s mjestom Predsjednika Gradskog vijeća”.

Napominju kako se DC odrekao funkcije Predsjednika Gradskog vijeća u korist HNS-a i Gorana Beusa Richembergha, ”vjerujući u korektan i konstruktivan rad na dobrobit građana”.

– Nažalost, samovolja i samoljublje Gorana Beusa Richembergha i mržnja prema svemu što medijski nije plasirano kao njegova ideja, dovodi Grad Veliku Goricu u situaciju kontinuiranog opstruiranja projekata, silnih tužbi i kaznenih prijava, koje redom ”padaju u vodu” zbog kojih ispaštaju u prvom redu građani. Stoga je Demokratski centar donio odluku o izlasku iz koalicije i pružanju podrške koaliciji HDZ-HSS-HSP-HSU, a kako bi neposredno izabrani gradonačelnik napokon mogao početi neometano provoditi projekte zbog kojih su mu građani dali povjerenje – ističu iz stranke.

Dodaju kako su nakon odluke Demokratskog centra da izađe iz dotadašnje koalicije, vjećnici HDZ-a, HSS-a, HSP-a, HSU-a i DC-a tražili žurno sazivanje sjednice Gradskog vijeća, ”a koju Goran Beus Richembergh, pokušavajući sačuvati svoju fotelju, raspisuje za zadnji dan mogućeg roka tj. za 27. srpnja 2010.”

“Škare Ožbolt lagala o prebivalištu”

– Već sada stižu prijetnje iz krugova vijećnika HNS-a kako će na svaki mogući način pokušati opstruirati ovu sjednicu te dovesti do krize u Velikoj Gorici i raspisivanja novih izbora koji povlače daljnju stagnaciju gradskih projekata i velike materijalne troškove – ističu.

Demokratski centar upućuje javni poziv Vladi i predstavnicima resornog ministarstva nadležnog za poslove lokalne uprave i samouprave da dođu ili pošalju svoje predstavnike na sjednicu Gradskog vijeća kako bi se mogla ”pratiti regularnost vođenja sjednice i spriječile daljnje manipulacije predsjednika Gradskog Vijeća Gorana Beusa Richenbergha te na taj način spriječilo izazivanje krize u vođenju grada”.

Beus Richembergh je sve optužbe na svoj račun odlučno odbacio. Smatra da je predsjednica stranke Vesna Škare Ožbolt nevjerodostojna jer je, između ostalog, lagala o mjestu prebivališta.

– Vesna Škare Ožbolt nas je tri godine uvjeravala da živi u Velikoj Gorici, a onda je u intervjuu Večernjem listu priznala da ne živi. Tme je prekršila nekoliko zakona, među kojima i Zakon o prebivalištu – rekao nam je Beus Richembergh, te dodao kako bi se ona zbog svega toga trebala povući iz Gradskog vijeća i svoje mjesto prepustiti zamjenskom vijećniku.

– Škare Ožbolt sudjeluje u političkoj korupciji i trgovini, a ide nama pametovati, umjesto da se poklopi ušima i bude sretna što može ovdje raditi, jer to samo kod nas prolazi – kaže Beus Richembergh.

Optužbe da vijećnici HNS-a prijete kako će opstruirati predstojeću sjednicu Gradskog vijeća Beus Richembergh je također odbacio kao neistinite. Dodao je kako će sjednica biti jako zahtjevna te da će dugo trajati zbog velikog dnevnog reda.

– HDZ je predložio 15 novih točaka dnevnog reda, od moje smjene, što je najmanji problem, do kompletne čistke – rekao je Beus Richembergh.

Budalaste teze o čuvanju fotelje

– U ovakvim okolnostima je izlaz da Vlada spriječi legalizaciju političke prostitucije i korupcije i raspiše nove izbore. Jedino građani imaju pravo reći tko će odlučivati u Gradskom vijeću – rekao je Beus Richembergh, te podsjetio kako je HDZ uvijek bio protagonist kupnje gradskih vijećnika. Ustvrdio je kako ta stranka u Velikoj Gorici nikad na vlast nije došla voljom građana.

-.-Igor Kralj/PIXSELL-.-Vesna Škare OžboltBeus Richembergh je pak pozdravio javni poziv DC-a Vladi i predstavnicima resornog ministarstva nadležnog za poslove lokalne uprave i samouprave da dođu ili pošalju svoje predstavnike na sjednicu Gradskog vijeća,

– Odlično, neka ih pošalju osam, neka vide kako izgleda situacija u Gradskom vijeću i kako DC radi.

Predsjednik Gradskog vijeća također je odbacio i optužbe da samo želi očuvati svoju fotelju, te da je opstruirao projekte.

– Oni plasiraju budalaste teze da želim očuvati svoju fotelju, a u tome nema nikakve logike. Mi tražimo da se raspusti Gradsko vijeće, a to znači i predsjednik Vijeća. Stvar je u njihovim foteljama – rekao je Beus Richembergh, te pritom podsjetio da svoj posao obavlja volonterski, za razliku od Škare Ožbolt koja je primala naknadu.

– Nijedan projekt gradonačelnik Barišić nije predstavi ni predložio Gradskom vijeću. Oni se godinu dana vrte u mjestu, rade samo cirkus i štetu. Gdje su im ti projekti? – pita se Beus Richembergh.