Sidro odlazi u povijest: Počelo je rušenje kultnog kluba

Gdje ćemo sada u sitne noćne sate svratiti na još jedno posljednje piće prije povratka kući, pitaju se mnogi Zagrepčani.

Foto: Zagrebancija.com

Koliko ste se puta niz drvene stube spuštali na još samo jedno piće prije povratka kući iz noćnog izlaska? Sigurno barem jednom ako ste stariji od 30 godina. Ono što možda niste znali jest da u Sidro više nećete moći navratiti jer je danas počelo rušenje tog kultnog zagrebačkog kluba.

Foto: Zagrebancija.com

Kad bi se svi lokali i klubovi zatvorili, Sidro je uvijek bilo otvoreno za posjetitelje. U par kvadrata untarnjeg prostora, ali i na palubi tog nasukanog broda kraj rijeke Save, tik ispod Hendrixovog mosta, nagužvalo bi se i preko 50 ljudi pa bi uz hitove Davida Bowieja, Boba Marleya i ostalih legendi dočekali zoru.

Foto: Zagrebancija.com

U Sidro od proljeća, nakon što mjesec dana nije radilo, nije bilo moguće ući ako niste član Udruge vjernika crkve sv. Maradone. Naravno, mogli ste to postati jednostavnim ispunjavanjem obrasca. No, priča nije dugo potrajala i Sidro današnjim rušenjem koje je, kako neslužbeno dozanjemo, naložio Grad Zagreb, odlazi u povijest.