Sesvete dobile ulicu posvećenu mladom heroju

Ivan Grbavac, policajac je koji je imao samo 24 godine kada je poginuo na dužnosti i to prilikom oružane pljačke banke 2009. godine. Na obljetnicu njegove pogiblje, jedna od zagrebačkih ulica nazvana je po njemu. Nalazi se u Sesvetama, četvrti u kojoj je započeo i završio svoj mladi život

Zagrebački gradonačelnik položio je vijenac u spomen na poginulog policijskog službenika Ivana Grbavca.

– Sada smo ovdje pred pločom istinskog heroja, hrvatskog policajca, čovjeka koji je obavljajući svoj posao izgubio svoj život. Još jednom iskrena sućut i zahvala obitelji koja je iznjedrila takvog čovjeka, svim kolegama i zapovjednicima Policijske uprave Zagrebačke te cijenjenoj obitelji – izjavio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Njegovo ime nosit će ulica, koja se nalazi istočno od križanja Zagrebačke ceste, Bistričke i Ninske ulice, a ovom je prigodom otkrivena ploča s njenim nazivom.

– Duša i tijelo se rastalo od našeg prijatelja Grbavca ali njegovo djelo nikada neće umrijeti i zato će on živjeti vječno i ako je to nekakva utjeha obitelji onda neka je na taj način prime, bit će im lakše – dodao je Bandić.

Ovom simboličnom gestom, Grad Zagreb, pokazao je kako njegovi heroji nikada neće biti zaboravljeni.