Semafori na opasnom raskrižju tek 2011. godine

Autor:: Tanja Molvarec 3/30/2010 9:16

-.-Ivan Jergović-.-Prelazak ceste na raskrižju Ulice Antuna Šoljana i Milana Rešetara svakodnevan je izazov za stanare jer na križanju ne postoji semafor, a riječ je o vrlo prometnom mjestu.

– Blizu tog raskrižja je škola Ante Kovačića i dječje igralište. Strahujem svaki dan da bi neko dijete moglo nastradati. Često se na tom dijelu događaju prometne nesreće, a semaforizacija je predviđena tek za 2011. godinu. Do tada se bojim pustiti djecu da prelaze sama cestu. Iako zebra postoji, ipak ne može zamijeniti semafor koji je prijeko potreban- kazao je zabrinuto Ivan Jergović.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevec Mario Jelić upoznat je s problemom tog raskrižja i ističe potrebu što prije semaforizacije, no nažalost ne prije 2011. godine.

– Raspravljali smo o raskrižju i opravdanost postavljanja semafora je neupitna. Nažalost, potrebno je ishoditi svu dokumentaciju i sve skupa će trajati oko dvije godine ako ne i više. Morali smo to kao Vijeće prihvatiti jer da se semafori ranije uvedu bilo bi još gore jer ne bi bilo legalno pa bi se i oko toga stvorili još veći problemi – objasnio je Jelić.

Iz odjela za promet gradskog ureda doznajemo da će se nakon prometno-sigurnosne analize prometnih tokova utvrditi potreba za projektiranjem i instaliranjem semafora ili druge prometne opreme. Naglašavaju da ukoliko se taj zahtjev polaže opravdanim, uvrstit će se u Program radova u djelatnosti gospodarenja vodama, prometa i komunalnog gospodarstva za 2011. godinu.

No do tada će Zagrepčani i dalje strepiti za sebe i svoju djecu svaki put kada će prelaziti raskrižje.