SDP-ovci htjeli Šukeru dati udžbenik iz ekonomije

Mladi SDP-ovci performace su izveli ispred zgrade Ministarstva financija

Autor: 9/8/2010 15:12

Članovi Foruma mladih SDP-a izveli su performans ispred zgrade Ministarstva financija u Katančičevoj ulici. Ondje su pokušali ministru Ivanu Šukeru uručiti udžbenik Osnove Ekonomije.

-.-FM SDP-.-– Ovo je reakcija Savjeta Foruma mladih na ekonomsku politiku koju vodi Vlada – reako je Srđan Subotić, predsjednik zagrebačkog Foruma mladih SDP-a i nastavio:

– Oni će ministru pokloniti knjigu po kojoj uče studenti 1. godine ekonomije.

Krištof: SDP ima program ekonomskog oporavka

Marko Krištof, jedan od članova savjeta kazao je kako oni žele poručiti ministru da loše vodi zemlju. Dodao je da on zajedno s kolegama iz Savjeta raspravlja o ekonomskoj situaciji u zemlji te da su zajedno sastavili program ekonomskog oporavka.

– U SDP-u se raspravlja o ekonomskim problemima naše zemlje te imamo rješenja koja će pomoći izlasku iz krize – rekao je Krištov.

Na njega se nadovezao još jedan mladi SDP-ovac koji je kazao kako knjigu poklanjaju ministru jer mu žele pomoći da napravi barem jedan pozitivan potez. Kako kaže, računa da ministar neće pročitati cijeli udžbenik pa su mu zato označili dva poglavlja koja su najvažnija za njega.  

-.-FM SDP-.-Zaštitari iz Ministarstva nisu dopustili Forumašima da knjigu ostave na porti– Označili smo mu poglavlja: Ekonomske posljedice duga i Politiku rasta i stabilnosti. Posebno mu preporučamo da pročita ovo drugo poglavlje jer je ono iznimno važno – istaknuo je mladi SDP-ovac.

Ministar će knjigu na kraju dobiti poštom

Nakon toga mladi SDP-ovci pokušali su ući u Ministarstvo i predati knjigu što nisu uspjeli. Knjigu su htjeli ostaviti na porti, ali im to nije dopustio zaštitar kojemu se očito cijeli performans nije svidio. Naime, on je nekoliko puta izlazio iz zgrade Ministarstva i tražio od okupljenih da se maknu od ulaza u zgradu.

Forumaši su na kraju odlučili knjigu Ministru poslati poštom.

>>>> FOTOGALERIJU PERFORMANSA POGLEDAJTE OVDJE