Sanacija divlje deponije i naplate šteta

ivanić grad

Autor: Vesna Gregčević/Obiteljski radio Ivanić 11/12/2009 14:05

Grad Ivanić-Grad sanirao je divlju deponiju na Etanskoj cesti. Sanacija i deponija otpada koštaju jako puno jer je bilo 14 tona otpada. Na mjestu očišćene deponije postavit će se tabla s natpisom zabrane odlaganja otpada i vršit će se pojačana kontrola na toj lokaciji. Ukoliko netko bude snimljen i uhvaćen na djelu (kao i dojavljen od strane susjeda ili građana) platit će kaznu kao i sve troškove koje je do sada Grad imao na toj lokaciji.

Također obavještavaju građane da su uz pomoć Policije uspjeli doznati većinu počinitelja razbijanja i uništavanja gradske imovine (Park, rampe u Deželićevoj), tako da su na kućne adrese roditelja počeli slati uplatnice. Za djecu roditelja koji ne uplate počenjenu štetu, Grad će putem odvjetnika pokretnuti kazneni postupak. Obzirom da su iznosi šteta poprilični, postoji mogućnost da roditelji štetu otplate u ratama, što se može dogovoriti u Gradskoj upravi. Poražavajuće je da se do sada neki roditelji uopće nisu javili i time su zapravo dali suglasnost za pokretanje postupka protiv njihove djece, što u krajnjem slučaju za posljedicu ima otvaranje dosjea i poteškoće pri budućem zapošljavanju, jer se često za bilo kakva radna mjesta traži Potvrda o nekažnjavanju.

U  Gradskoj upravi  se nadaju da će u kratkom roku imati podatke o počiniteljima štete prošlog vikenda, kada su oštećeni, ove godine posađeni kuglasti javori u drvoredu u Moslavačkoj ulici (neke podatke već imaju). Šteta na imovini se nekako može popraviti, ali uništeni drvored teško. Radi se grupi učenika 7. i 8. razreda osnovne škole (Đuro Deželić) i 1. razreda Srednje škole.Ta su djeca tek počela izlaziti, zadražavaju se oko Trga i Parka subotom od 19.00 do 23.00 sata, pa ovim putem apeliramo na roditelje da razgovaraju sa svojom djecom o njihovom ponašanju prilikom izlazaka kao i o posljedicama koje sljede. U budućem razdoblju iz gradske uprave  najavljuju pojačanu kontrolu Policije, Mjesnog odbora kao i zainteresiranih građana Grada.