´Samo da hokej u Zagrebu gledamo i u doigravanju´

Igrači Medveščaka na utakmici u Domu sportova

Autor: Boris Matijašević 1: 0 11/9/2009 14:11

Hokejaško ludilo i dalje trese Zagreb. Sudjelovanje Medveščaka u EBEL ligi najugodnije je ovogodišnje sportsko iznenađenje. Tijekom svake utakmice dvorana je dupkom puna – pjeva se, navija za svoje bez vrijeđanja protivnika, čak se i pije pivo.

Jedan od najzaslužnijih ljudi za veliki povratak hokeja u Zagreb je Damir Gojanović, predsjednik Medveščaka, koji objašnjava kako je došlo do ulaska Medveščaka u EBEL ligu. 

Iva Rodić Novak-.--.-– Mi smo nastupali u slovenskoj ligi, ali kad su Olimpija i Jesenice kao dva najjača slovenska kluba odlučili sudjelovati u EBEL ligi, nama Slovenska liga više nije bila zanimljiva – govori nam Gojanović. 

Mnogi ne znaju da je Medveščak u EBEL ligu uletio “po hitnom postupku” 

– Kada je Innsbruck odustao od sudjelovanja, vodstvo lige poslalo nam je pozivnicu. Trebali smo brzo odlučiti jer su interes pokazali i neki talijanski klubovi” – tvrdi Gojanović, i dodaje kako su veliku pomoć dobili od kolega iz Olimpije, Jesenica i Villacha – dodaje.

Nakon 20 odigranih kola “Medvjedi” sa 19 osvojenih bodova drže osmo mjesto, ono koje vodi u doigravanje. Klupski predsjednik zadovoljan je dosad postignutim.

– Naravno da sam zadovoljan, obje slovenske momčadi su iza nas, a bodovna razlika između nas i petoplasiranog je samo četiri boda. Nama je najbitnije da uđemo u seriju dobrih rezultata i da u prvoj sezoni uspijemo izboriti nastup u play-offu – prognozira predsjednik kluba.

Hokejaški znalci ističu činjenicu da “medvjedima” za ozbiljniji iskorak u ligi nedostaje još nekoliko kvalitetnih igrača. Točnije još jedan, četvrti napad. Kao čelni čovjek kluba, Gojanović tvrdi da je tome “kriva” žurba. 

– S obzirom da nismo imali puno vremena, morali smo ekipirati momčad “u hodu”. Kupovali smo igrače u zadnji čas, i to one koji su bili slobodni. Iskreno, mislili smo da će u momčadi biti više domaćih igrača, no jako brzo se pokazalo da domaći dečki, pa i ja među njima, fizički nisu u stanju igrati tri utakmice tjedno, posebno u ovom ritmu.   

U klubu ipak ne kriju zadovoljstvo . Pojačava ga i činjenica da Medveščak ima najmanji budžet u ligi, negdje oko 1,3 milijuna eura. Slovenski klubovi i mađarski predstavnik Alba Volan raspolažu sa 2 milijuna eura, dok je proračun austrijskih klubova od 3 milijuna na više.

Iako je za svaku utakmicu “ledena” rasprodana, Gojanović tvrdi da utržak od prodanih ulaznica pokriva tek troškove organizacije. U prvoj sezoni naglasak nije stavljen na zaradu, a cijena ulaznica od 30 kuna zaista je povoljna.

– Projekt Medveščaka u EBEL ligi je dugoročan, i sljedećih sezona želimo sudjelovati, stoga nam je cilj stvoriti navijačku bazu.

Njeno pak stvaranje, sigurni smo, neće biti nikakav problem, jer u gradu već odavno postoji tradicija igranja i gledanja hokeja. Poput brojnih zaljubljenika u ovaj sport, i vodstvo kluba željelo bi da se bar jedna utakmica odigra u zagrebačkom hokejaškom “hramu” – na otvorenom klizalištu na Šalati 

– Taj prijedlog uputili smo vodstvu lige, i iskreno vjerujemo da će nam ga odobriti. To bi stvarno bio spektakl. Uz to, otvorena je i mogućnost da se neke utakmice odigraju u zagrebačkoj Areni, samo treba uskladiti termine.

Prema dosad viđenom, sigurni smo da bi “medvjedi” bili u stanju ispuniti i najveću gradsku dvoranu, Arenu Zagreb. Najljepša zagrebačka sportska priča ide dalje…