Rudež: Bez Žiže smo sasvim druga momčad

Autor: Boris Matijašević 12/3/2009 15:53

Sinoćnji poraz Cedevite od francuskog Challona u drugom kolu EuroChallengea neke je iznenadio, a neke, koji košarku prate malo duže ipak nije. Očito, Cedevita sa Žižićem i i bez njega definitivno nije ista momčad. Slaže se s time i Damjan Rudež, jedan od stožernih igrača, koji je u porazu 83:89 sudjelovao sa 14 koševa.

-.-Petar Glebov/PIXSELL-.-– Žiža je naš glavni igrač, i što se tiče realizacije, ali i zbog činjenice da se protivničke obrane često fokusiraju na njega pa mi ostali imamo više prostora. Da je on bio u momčadi, siguran sam da bismo sinoć slavili – jasan je bio Rudež, koji se ne slaže s činjenicom da je Cedevita sinoć bila favorit.

– Chalon je prošle godine bio prva momčad u svojoj skupini. S druge strane, nisu ni oni neka vrhunska europska momčad. Opet, mi smo mlada ekipa, u nastajanju, pa mislim da su oscilacije normalne.

Doista, o klubu iz Podsuseda može se pričati kao o ekipi sklonoj oscilacijama. Kao što je i sam Rudež istaknuo, Cedevita je dosad u svojoj prvoj NLB sezoni ostvarila četiri pobjede, posljednju u gostima kod FMP-a, dok im se prije desetak dana favorizirana Olimpija provukla kroz Sutinska vrela.

Cedevita u subotu dočekuje momčad Širokog. Prilika je to za novu, petu pobjedu u NLB-u, tim više što postoje realni izgledi da se Andrija Žižić vrati u momčad.

Kako bilo, Cedevita raste kao klub, pobjede i porazi sastavni su dio tog odrastanja. No, vidljivo je da ljudi iz Podsuseda rade dobar posao.