Romi iz Vrtnog puta ostali i bez struje- pogledajte kako izgleda život u ovom naselju

Golubovec tvrdi kako su im struju isključili nenadano i bez ikakvog upozorenja

Trideset obitelji, 100 članova, 4 toaleta i jedna posuda za kupanje, a prije nekoliko dana ostali su potpuno i bez struje. Nešto što je nama nezamisliva situacija, Romima iz zagrebačkog Vrtnog puta sada je već svakodnevica.

stevo golubovec vrtni put-Ne možemo skuhati obrok, nemamo u čemu okupati djecu, a gladne i prljave ih sigurno nećemo slati u školu – tom je rečenicom ovu priču započeo jedan od stanovnika Vrtnog puta Stevo Golubovec.

-Ne mogu koristiti hladnjak. Djeca se ne vide spremati u školu, 30-ak djece odavde ide u školu. Struju su nam dali prije desetak godina – dodaje Golubovec.

Golubovec tvrdi kako su im struju isključili nenadano i bez ikakvog upozorenja.

-Bez najave su nam isključili struju, prerezali. Mi smo ih pitali, rekli su da ne znaju da se obratimo gradonačelniku – dodaje Golubovec.

vrtni put

Vijest o isključenju iznenadila je i člana Vijeća romske nacionalne manjine, jer po njegovim saznanjima račune za tu istu struju trebao je plaćati upravo Grad Zagreb.

ramiz ajdin-Struju koliko sam informiran ne plaćaju mještani, nego grad zagreb. Ne znam zašto su im isključili struju jedinu koju imaju. I vremena su potresa i pandemije, zašto su sada ostali bez struje. Treba imati u ovim trenucima humanosti – izjavio je Ramiz Ajdin, član Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Ovo je naselje niknulo 80-ih godina. Barake su sklepane od materijala koji pronalaze na krupnom otpadu.Nitko nema sanitarnog čvora niti su priključeni na vodu. 2012. kada im je asfaltirano 80-ak metara puta, dobili su od Grada i plastične Toi Toi WC-e, uličnu rasvjetu te dva kontejnera, no unatoč tome svi su složni- ovo nije mjesto za život, posebno sada kada nemamo ni električne energije.

vrtni put