Rasprodana Arena očekuje hrvatske košarkaše

Autor: Margarita Weisz 8/28/2015 14:44

Hrvatska košarkaška reprezentacija na EuroBasketu 2015 u skupini C igrati će protiv Slovenije, Grčke, Makedonije, Nizozemske i Gruzije. Utakmice će se igrati u zagrebačkoj Areni, a pripreme su u punom jeku.

– Radovi idu planiranim tokom. U dvorani nismo napravili sve jer FIBA ima striktna pravila. Mi radimo brandiranje oko dvorane da se zna da se EuroBasket igra u Zagrebu, a završne radove u samoj dvorani napravit ćemo nakon pripremnog turnira, u subotu i nedjelju – rekao je menadžer sportskog dijela i provedbe natjecanja Tonči Anzuović.

Organizacija zahtijeva dosta truda, uključeno je puno ljudi, brojni su i volonteri, ali u glavnom gradu svi s veseljem očekuju početak prvenstva.

U dvorani će biti mjesta za 15. 200 gledatelja, karte za prve dvije utakmice reprezentacije su rasprodane. Svi koji nisu uspjeli doći do karata, utakmice će moći pratiti na Trgu bana Jelačića.

– Za vrijem trajanja zagrebačkog dijela prvenstva od 05. do 10. rujna na Trgu bana Jelačića biti će postaljena fun zona. Naravno da će ta navijačka zona ostati i nakon što naša reprezentacija iz Zagreba ode na završnicu u Francusku, što se svi iskreno nadamo da će se i dogoditi. Zona za navijače trajat će sve dok naša reprezentacija bude u igri, a to je nadam se do finala – istaknuo je Anzulović.

A finale priželjkuje i većina hrvatskih građana. Tijekom pripremnih utakmica hrvatska reprezentacija niže pobjede pa su očekivanja vrlo velika.

– Imamo odličnu ekipu, momke koji se svim srcem bore za pobjedu tako da se nadam da rezultat neće izostati. Pozivam sve građane hrvatske da dođu u zagrebačku Arenu ili na Trg bodriti hrvatsku reprezentaciju – zaključio je Anzulović.