RASPRAVA O SIGETU: Članovi Vijeća mjesnog odbora Siget održali sastanak s građanima te se dotaknuli raznih problema vezanih uz njihovo naselje

Rasprava o Sigetu naziv je sastanka članova VMO Siget te stanovnika tog naselja, a koja je organizirana s ciljem da građani budu informirani o novostima, ali i problemima s kojima se susreće naselje. Naravno, kao najveći problem izdvojene su financije. Članica Vijeća Gordana Pasanec ističe kako će zbog svega biti zaustavljen i projekt uređenja šetnice kroz naselje, koja se nalazi uz Aveniju Dubrovnik.

-Ta staza nije obnovljena otkad se izgradila, kojih 15 godina hodamo doslovno po rupama. To je najjači projekt koji smo htjeli napraviti, ali tu su i mnoge druge staze koje treba urediti. To je sve odbačeno, za neke više ciljeve to zna naš predsjednik Vijeća gradske četvrti Jadranko Baturić – ističe Gordana Pasanec, članica VMO Siget.

Koje će projekte provesti s iznosom od 183 000 kuna raspravit će na nadolazećoj sjednici Vijeća, na kojoj je najavljen i dolazak predsjednika VGČ Novi Zagreb- Zapad. Prema riječima Gordane Pasanec stanovnike smeta i sve manji broj zelenih površina.

– Gubimo zelene površine, kolega i ja se s time borimo od ljeta. Imamo dosta informacija, ali nemamo nikakvu potporu VGČ-a, što je i normalno jer rade s gradonačelnikom- nadodaje Pasanec.

Tomislav Vukoja, član Vijeća mjesnog odbora tvrdi kako im je sve ovo kazna za aktivnosti koje su provodili, a koje nisu naišle na odobravanje gradskih vlasti.

Smatram da smo mi kažnjeni, ne samo zbog prosvjeda, nego i izbora odnosno rezultata lokalnih izbora. Mi nismo krivi za to, postoje birači koji su rekli što misle na izborima. Sada bi mi svi trebali biti kažnjeni, i naselje i birači, kao i cijeli Mjesni odbor donosi odluke, a Vijeće gradske četvrti te odluke ne želi provoditi- kaže Vukoja.

Ističu i kako će se njihova borba za prava građana i Siget nastaviti kroz razne rasprave na kojima će informirati građane o instrumentima koje mogu primijeniti u toj borbi.