Radovi u Ulici grada Mainza trajat će narednih 60 dana

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa svojim je suradnicima obišao Ulicu grada Mainza, dionicu od Slovenske do Reljkovićeve ulice, gdje su 4. rujna započeli radovi izvanrednog održavanja kolnika, parkirališta i sjeverne pješačke staze u dužini od 200 metara

Iako je ljeto na izmaku, kraj se radovima na zagrebačkim prometnicama ne nazire kraju. Na red je došla i Ulica grada Mainza, točnije druga faza radova na dionici od Slovenske do Reljkovićeve ulice.

– Dolazi jesen, ali neke stvari još moramo odraditi. Rok je 90 dana, ali nadam se da ćemo ranije od toga završiti i naći se na istom mjestu za 60 dana, odnosno početkom mjeseca studenoga – rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Vrijednost je ove investicije milijun i 700 tisuća kuna.

– S obzirom na stanje kolničke konstrukcije, planira se obnova svih prometnih površina. Riječ je o obostranim nogostupima, parkiralištima te kolniku s oborinskom odvodnjom. Obnovit će se i promet u mirovanju, javna parkirališta, njih ukupno 80 – kazao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika za ceste.

Vijeće mjesnog odbora Ban Keglević i Vijeće gradske četvrti Črnomerec u koordinaciji su s Gradom još prošle godine započeli rješavanje ovog prometnog problema.

– Rješavanjem ovog djela koji još nije bio uređen, završili smo s glavnim radovima na poboljšanju prometne infrastrukture na južnom dijelu Črnomerca – poručio je Josip Jelić, predsjednik VGČ Črnomerec. 

Ne preostaje nam ništa drugo, nego u sljedećih se 60, a možda i 90 dana, naoružati strpljenjem i naravno – oprezom.