Radovi u Podsljemenu ne staju: U idućem mandatu izgradit će školu u Vidovcu i dom umirovljenika u Markuševcu

U planu je i nadogradnja Osnovnih škola Markuševec i Šestine. Gračanci bi, najavljuje Krešimir Kompesak, trebali dobiti ambulantu

Na dječjem parku u Šestinama ovoga su tjedna počeli radovi rekonstrukcije i izmjene sprava. Ovaj park već je obogaćen novim sadržajem, pa i sada, tijekom ovih zahvata, djeca ipak mogu uživati u igri u dijelu koji se ne dotjeruje.

Na nadolazećim izborima, nositelj liste za Vijeće Mjesnog odbora Šestine je Krešimir Kompesak, aktualni predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsljeme koji se za istu poziciju bori i u nedjelju, 21. svibnja. Tako je ispred Bandićeve Stranke rada i solidarnosti nositelj liste i na razini Gradske četvrti Podsljeme.

– Što se tiče Šestina, iz sredstava kojima raspolaže Vijeće Mjesnog odbora planiramo proširenje ulice Kalabarevo vrelo – Podrebernica kako bi se riješilo pitanje prilaza Osnovnoj školi Šestine i Dječjem vrtiću Vjeverica. Jedan od imperativa je i izgradnja nogostupa u ulici Prilaz Kraljičinom zdencu i u ulici Dedići, izmjena krova na ambulanti u Šestinama, uređenje prostora mjesne samouprave i parka, te proširenje groblja u Šestinama. Važno je i rješavanje odvodnje u ulici Šušnjevac, te Šestinski prilaz – odvojak. Mini busom bismo povezali i Šestinski dol i Lukšiće preko Šestina – kaže Krešimir Kompesak.

U prošlom mandatu ističe kako je konačno postavljen spomenik Šestinskoj pralji, uređena ambulanta, asfaltirano je 15 ulica, uređeni dječji parkovi u Šestinama i ulici Dedići, kao i zelena površina na Šestinskom trgu. Na nogometnom igralištu je postavljena umjetna trava, a na šestinskom groblju video nadzor.

Za Podsljeme je važna i izgradnja Osnovne škole Vidovec što je problem koji stanovnike ovog naselja muči već godinama. U planu je i nadogradnja Osnovnih škola Markuševec i Šestine. Gračanci bi, najavljuje Kompesak, trebali dobiti ambulantu.

– U Markuševcu se planira izgradnja doma umirovljenika i pastoralni centar na Trgu sv. Šimuna, a u Šestinama kružni tok kod crkve. Nadam se da ćemo zajednički učiniti naš kvart još ljepšim – zaključuje Kompesak.