Radovi u Netretičkoj stoje- koji su razlozi?

Nakon godina čekanja, stanari Netretičke ulice s oduševljenjem su dočekali početak radova u svojoj ulici. No sreća, kako tvrde, nije bila dugog vijeka. Tvrde, radovi stoje danima, a oni automobilima ne mogu ući u ulicu. Veći su problem i padaline, koje od raskopane zemlje naprave za stanare pravu avanturu pri ulasku u kuću.

– Radovi su počeli 12. prosinca, koliko sam ja vidio svaki dan po dvoje radnika dođe i nešto napravi, a sada 10 dana nema nikoga. Građani ne zaslužuju takav odnos prema svom kvartu – primjetio je gradski zastupnik Tomislav Stojak, inače i stanovnik u ovom kvartu.

Iz Šušković gradnje tvrde kako su problem vremenske prilike.

– Nije nam jasno tko se žali, jer su se stanari jako veselili ovim radovima. Vremenske prilike nam ne idu na ruku, ne možemo raditi na minusima, a svi koji se imalo razumiju u građevinu, znaju da se i zemlja pri minusima zamrzne i nemoguće je raditi. Posla ima svega deset dana, pa ćemo čim nam vrijeme dopusti, radove nastaviti i vrlo brzo ih i završiti – tvrde iz Šušković gradnje.

Na upit zašto se i kretalo s radovima u ovo vrijeme godine, dobili smo sljedeći odgovor.

– Inače takve zahvate ne radimo u ovo vrijeme godine, ali natječaj je završio sada, a zbog stanara koji dugo čekaju ovu obnovu je i forsirala mjesna zajednica – napominju iz Šušković gradnje.

Da su radovi bili neophodni, svjedoči i stanje Netretičke do početka radova. Za uređenje ulice osigurano je oko 750 000 kuna.