PUZ: Muškarac osumnjičen da je u kući na području Zaprešića izrađivao lažne novčanice

U trgovinama, kioscima i pekarnicama kupovao razne artikle koje je, manje od dva mjeseca, plaćao krivotvorenim novčanicama kada je uhićen.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 12 kaznenih djela „Krivotvorenje novca“ od kojih je jedno djelo ostalo u pokušaju, stoji u njihovu priopćenju za javnost.

Kako navode, sumnja se da je u kući u kojoj je boravio na području Zaprešića izradio zasad nepoznatu količinu lažnog novca u apoenima od 200 kuna, sve istog serijskog broja te novčanice u apoenu od 50 kuna, također istog serijskog broja, a potom je tako izrađeni lažni novac stavljao u optjecaj.

“Naime, sumnja se da je od 27. siječnja do 10. ožujka 2021. godine najčešće na području Zaprešića, ali i na području Novog Zagreba, Maksimira i Centra dolazio u trgovine, kioske i pekarnice gdje je kupovao cigarete, pileća krilca, druge razne artikle ili peciva i tom prilikom plaćao krivotvorenim novčanicama za koje je znao da nisu prave i tako izrađeni lažni novac stavljao u optjecaj. Isto tako, sumnja se da je 8. veljače 2021. godine oko 16.30 sati došao u trgovinu na Trgu žrtava fašizama u Zaprešiću gdje je krivotvorenom novčanicom od 200 kuna pokušao platiti kutiju cigareta, međutim u tome nije uspio budući da je zaposlenica posumnjala da se radi o krivotvorenoj novčanici”, navode iz PUZ-a.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.