Prva pobjeda Medvjeda na ledu Sjeverstalja (0:3)

Garnett je po drugi puta zaključao mrežu, a trojica Medvjeda su se upisala u strijelce u pobjedi u Čerepovcu

Sporiji start, napad kojemu je trebalo vremena da se pokrene, ali je na kraju iskoristio ponuđeno, i odličan Michael Garnett na vratima obilježili su igru Medveščaka u četvrtom ovosezonskom susretu sa Sjeverstaljom. Garnett je zaustavio sve udarce, a Tom Zanoški, Alexandre Giroux i Mike Glumac upisali su se u strijelce u prvoj pobjedi u Čerepovcu.

“Odličan je osjećaj zaustaviti sve udarce. Jako sam sretan što su dečki ispred mene u zadnjoj trećini dobro odigrali u obrani i pomogli mi sačuvati mrežu praznom”, izjavio je nakon utakmice Garnett koji je zaustavio 32 udarca na vrata.

Domaćini su odlično otvorili susret i u prvih 20 minuta nizali prilike, dok su Medvjedi pokušavali parirati.

“Jako su dobro otvorili utakmicu, što je uvijek cilj domaćinu. Svaka čast Garnettu, pogotovo za tu prvu trećinu, on nas je spasio”, komentirao je Zanoški, strijelac prvog pogotka i to baš u toj prvoj trećini u kojoj su prilike Medvjeda bile rijetke.

Malo po malo Medvjedi su od početka druge trećine sve bolje parirali i počeli preuzimati inicijativu na ledu. Broj udaraca na vrata gotovo se izjednačio nakon druge trećine, a stalnim pritiscima i kontrama, hokejaši Medveščaka su ga odveli na svoju stranu. Posljednju trećinu otvorio je Giroux sjajno reagiravši ispred gola Sjeverstalja, a sedam minuta do isteka vremena kapetan Glumac i Francis Pare, koji je asistirao na sva tri pogotka, bili su na ledu s timom za igru s igračem manje, i kako je Mark Katic ulazio s klupe za kažnjene, sjurili su se ledom i vratar Jakub Kovar je ostao nemoćan.

Držeći se krilatice da je napad najbolja obrana, Medvjedi su pak iznosili iz svoje trećine i trudili se što više stvarati prilike i igru zadržati podalje od svoje zone.

“Nismo dobro krenuli u utakmicu i u prvoj trećini je Sjeverstalj imao bolje prilike, a naš vratar je bio odličan. Da su prvi došli do pogotka, gledali bismo skroz drugačiju utakmicu. No, ovako smo mi stekli samopouzdanje, prilagodili se igri i ograničiti njihove prilike. U igri s igračem manje smo ponovno bili odlični”, sažeo je susret Gordie Dwyer, glavni trener Medveščaka.

Prvenstvo KHL-a uzima kratku pauzu zbog All Star utakmice koja će okruniti All Star tjedan koji se održava u Ufi. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 22. siječnja u novom formatu. Momčadi podijeljene u divizije će utakmicama 3-na-3 odlučiti sudionike finala koje započinje u 14 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Medvjedi nakon Čerepovca kreću prema Dalekom istoku. Prva od tri domaće momčadi bit će Admiral Vladivostok. Susret je na rasporedu u utorak, 24. siječnja, s početkom u 10:30 sati po srednjoeuropskom vremenu.