Proslavljen dan Doma za umirovljenike Sveta Ana u Novom Zagrebu

U srpnju 1990. godine, na blagdan Svete Ane, u Domu je prvi put održana sveta misu, jer je tu godinu bilo 37 korisnica imena Ana i tako je Dom i dobio ime

Već tradicionalno, na blagdan svete Ane, obilježen je Dan doma za starije i nemoćne u Novom Zagrebu, kojeg krasi ime ove nebeske zaštitnice.

– To je glavna svečanost Doma, korisnici zovu svoje članove obitelji kako bi ovaj dan svi proslavili zajedno. Uređuje se dom, balkoni, izrađuju se keramičke figurice koje poklanjamo svim gostima. Drugi dan, nakon proslave, kod doktorice obično ne bude nikoga, jer svi su sretni i zadovoljni – našalila se Lucija Slišković, ravnateljica Doma za umirovljenike Sveta Ana.

Ime doma nije slučajno odabrano.

– U srpnju 1990. godine, u Domu smo prvi put slavili svetu misu, jer je tu godinu bilo 37 Ana korisnica i zato smo Dom nazvali Sveta Ana – kazala nam je ravnateljica Slišković.

Pri završetku je i natječaj za izgradnju Odjela za Alzheimerovu bolest i druge demencije u sklopu Doma.

– Radimo dva odjela, po 20 kreveta za osobe oboljele od Alzheimera i drugih demencija. Bit će to najveći odjel u Domu. A, kako je produžena životna dob, sve je i potrebnija skrb za takve osobe. Nadam se da ćemo s radovima početi već u rujnu – rekla je ravnateljica.