Proglašeni finalisti Zagreb Connecta, među njima 11 timova iz Hrvatske

Zagreb Connect

Autor: Tamara Marković, FOTO: Jabuka TV 10/24/2016 14:51

Zagreb Connect ove godine postaje dio najveće europske konferencije poslovnih anđela EBAN Winter University 2016. koja se po prvi put održava u Hrvatskoj. Finalisti Zagreb Connect natjecanja dolaze iz sedam zemalja, a od 20 natjecatelja čak 11 timova je iz Hrvatske. Konferencija donosi pregled najnovijih trendova na domaćoj i inozemnoj start up sceni koje će prezentirati ugledni poduzetnici i poslovni anđeli. 

– Bruce Dickinson pjevač Iron Maidena i sam investitor, Dov Moran izumitelj USB sticka iz Izraela, zatim dolaze Johann Hansmann, Peter Cowley, dolazi i gradonačelnik Malage tako da ćemo skupljati i ta iskustva – navodi Davorin Štetner, organizator. 

Direktor svemirske agencije, predstavnici NASA-e, hrvatski poduzetnici te brojni stručnjaci iz industrije visokih tehnologija dio su cijele priče.

– Posebno hvala europskim stručnjacima koji su prepoznali Zagreb kao grad poduzetnika i nominirali nas u najuži izbor za Grad poduzetnik. U konkurenciji s Nijemcima, Šveđanima, Nizozemcima, to nam služi na čast – pohvalio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba 

Dvadeset odabranih timova moći će osvojiti nagradu u iznosu od sto tisuća eura, a na Zagreb Connect prijavilo se 150 timova iz cijele Europe i svijeta od kojih je 110 zadovoljilo uvjete. Svi oni imat će priliku pokazati što znaju na nadolazećoj konferenciji poslovnih anđela. 

Osim ngarada, bit će puno prilika i za one koji nisu ušli u finale, jer investicija se može dogoditi u deset sekundi – tvrdi Štetner.