Privatna škola Futura: škola iz koje se kući ide bez zadaća

U svim školskim aktivnostima naročito pomaže digitalizacija prema kojoj je Futura usmjerena od svojih početaka

Futura
Ilustracija

Zamislite slobodan vikend tijekom kojeg vaše dijete ne mora primiti udžbenik u ruke duže od sat vremena. Zamislite tjedan tijekom kojeg vaše dijete neće paničariti zbog testova. Ako ste uspjeli, zamislili ste Futuru – srednju školu koja osigurava učenja u školi, na internetu uvijek dostupne digitalne nastavne materijale i puno praktičnog iskustva.

Privatna škola Futura, punog naziva Privatna gimnazija i ekonomsko-informatička škola Futura s pravom javnosti, srednja je škola s 15 godina iskustva u obrazovanju mladih stručnjaka i budućih akademika. Ova škola nudi tri srednjoškolska usmjerenja: ekonomist, tehničar za računalstvo i opću gimnaziju. No, nisu programi ono što čini ovu školu posebnom – tajna je u načinu rada.

futura
Ilustracija

Pristup nastavnika ove škole je individualan – svaki učenik ima pravo znati više, razumjeti bolje i pitati za pomoć. Isto tako, učenicima je u svakom trenutku dostupna psihološko-pedagoška potpora, bilo da se radi o školskim ili osobnim problemima. U Futuri njeguju stav da je učenik cjelovita osoba koja, osim školskih, ima i drugih obveza i interesa zbog čega nude organizira učenja i pisanje domaćih zadaća u školi. Kako sami ističu, nije poanta zadaće da se odradi na točno predviđenom mjestu, nego da se nauči određeno gradivo. Zato učenici imaju priliku već danas se pripremiti za sutrašnji školski dan. Tijekom učenja, nastavnici su dostupni za bilo kakva pitanja i nedoumice kako bi učenici mogli ići kući rasterećeni i sigurni u svoje znanje. Rezultat toga je kvalitetno provedeno slobodno vrijeme, iskorišteno za hobije, usavršavanja i druženja s obitelji i prijateljima. Mnogim roditeljima učenika Future upravo to se pokazalo najvrjednijim uslugom koju su od škole mogli dobiti.

futura
Ilustracija

No, nije samo priprema od danas do sutra dovoljna. Privatna škola Futura svoje učenike priprema za državnu maturu već od prvog razreda. Velika količina gradiva se kroz razrede razlomi na manje cjeline, pa je finalno rezimiranje znanja pred maturu lakše i brže, učenici su pod manjim stresom tijekom zadnjih tjedana nastave, a o uspješnosti te metode govori podatak da preko 90% učenika škole Futura položi državnu maturu i upiše fakultet.

Srednjoškolske dane učenici Future mogu iskoristiti i za besplatna školska putovanja Europom. Naime, privatna škola Futura godinama aktivno sudjeluje u Erasmus+ projektima koji često uključuju i višednevne učeničke razmjene koje u potpunosti financira Erasmus+ fondacija. Na taj način, učenici mogu steći praktična znanja i vještine, vježbati strani jezik, upoznati druge kulture i svoje vršnjake iz drugih dijelova Europe.

futura
Ilustracija

U svim školskim aktivnostima naročito pomaže digitalizacija prema kojoj je Futura usmjerena od svojih početaka. Osim korištenja računalnih tehnologija u svakodnevnoj nastavi, svi učenici i nastavnici škole uključeni su u projekt Moj online razred – jedinstveno web repozitorij nastavnog materijala koji omogućuje praćenje školskih vijesti, primanje obavijesti o nadolazećim testovima, domaćim zadaćama i učenjima, ali i komunikaciju s nastavnicima.

Kroz digitalizaciju je olakšana i komunikacija s roditeljima. Osim redovitih informacija i sastanaka, škola je organizirala sustav informiranja roditelja o ocjenama, napretku i ponašanju njihove djece putem e-mail izvještaja kao i obavještavanje o školskim događanjima putem službenog newslettera. Ovakve personalizirane informacije brojnim roditeljima skraćuju vrijeme pregledavanja školskih internetskih stranica i djetetovog e-Dnevnika.

futura
Ilustracija

Upisi i prijelazi u privatnu školu Futuru mogući su tijekom cijele školske godine. Cijena školarine varira ovisno o usmjerenju, no plaćanje je moguće u ratama. Bodovnog praga nema, u obzir se uzima dobro vladanje te se pri upisu, koji se također mora obaviti preko stranice upisi.hr, prilažu svjedodžbe viših razreda osnovne škole. No, prije svega, važno je obaviti razgovor s ravnateljicom i školskim pedagogom kako bi nastavnički tim znao usmjeriti učenika kroz obrazovanje prema njegovim vlastitim potrebama i interesima.

Ako vas zanima više, posjetite službenu internetsku stranicu privatne škole Futura.