Prijete mi, strah me da ne završim kao Rađenović

Alen Gospočić

Autor: Sanjin Španović 12/30/2012 11:45

Direktor Zagrebačkih cesta, Alen Gospočić, prijavio je u petak policiji prijetnje koje mu je poslao Radovan Tadej, tajnik SSKH (Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske).

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-U dopisu poslanom predsjedniku uprave Holdinga Ivi Čoviću, a proslijeđeno Gospočiću osobno, Tadej je napisao kako će se protiv “njegovih odluka boriti na sve moguće načine i to ne samo pravnim putem”.

– Osobno sam se zabrinuo nakon te rečenice za sigurnost svoje obitelji i sebe. Strah me da se ne ponovi slučaj Rađenović kada je bivši direktor pretučen zbog borbe protiv malverzacija i nelegalnih radnji u toj tvrtki – rekao nam je Gospočić.

Smatra da je dirnuo u krakove malverzacijske hobotnice, a da su one novi nastavci pritiska na njega, nakon što ga sindikati nisu uspjeli smijeniti putem medija.

Podsjetimo, sindikati su ga optužili za mobing, no Gospočić to sve i dalje negira i odbacuje. Potvrdio je da je prijetnje prijavio policiji.

– Nakon svega, bio sam primoran tako se zaštititi. Riječ je o jednoj manjoj skupini djelatnika koja je u Zagrebačkim cestama dosad živjela vrlo lagodno i privilegirano, a danas kada se od njih traži rad i odgovornost skrivaju se iza riječi mobing, vrlo popularne u sindikalnim krugovima. Mojim dolaskom u Zagrebačke cesta to se promijenilo i od svih djelatnika tražim red, rad i odgovornost. Sve je postavljeno transparentno i bez malverzacija – ispričao nam je Gospačić.

Prema njegovim riječima, s novim tehnološkim rješenjima, jasnim i kvalitetnim procedurama te nadzorom Zagrebačke ceste će poslovnu godinu završiti u plusu, što je dosad bio rijedak slučaj. Samo ta činjenica navodi kako su krakovi malverzacija i netrasparentnih poslova prerezani.

Za 2013. godinu najavljuje otvorenje reciklažno-asfaltnog postrojenja koja će dovesti do znatno kvalitetnijeg načina održavanja prometnica u gradu te rezanja brojnih materijalnih troškova.