Pregršt zagrebačkih predstava kao božićni poklon

Autor:: M. M. 12/4/2009 0:04

Zagrebački centri za kulturu diljem grada su osigurali zanimljiv program na temu nadolazećeg Božića. Događanja su besplatna, a dostupan je raspored za ovaj tjedan.

Petak, 4. prosinca 2009.

U Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad u 19 sati otvorit će se izložba skulptura ‘Sakralne teme’ Josipa Marinovića. U Centru za kulturu narodnog sveučilišta Sesvete od 13 do 15 sati održati će se likovna radionica s temom adventa, a u Centru za kulturu Narodnog sveučilišta Dubrava u 19.30 sati održat će se ‘Rap poetične večeri’. U Kulturnom centru Peščenica u 19 sati koncert pod nazivom ‘Božićna fantazija’ održat će multiinstrumentalist Ratko Vojtek.

Subota, 5. prosinca

U subotu, 5. prosinca, u Dječjem kazalištu Narodnog sveučilišta Dubrava igrat će dječja predstava ‘Hej, ima li ovdje koga?’, a za djecu je organizirano i druženje sa Sv. Nikolom. u Kulturnom centru Peščenica u 11 sati održat će se likovna radionica na temu Sv. Nikole, namijenjena djeci od 5 do 12 godina. Također, božićna kreativna radionica za djecu održati će se i u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, od 10 do 13 sati. Dječji je program osiguran i u Centru za kulturu Novi Zagreb, predstavom za djecu ‘Kako ste, mišići?’, s početkom u 11 sati.

Nedjelja, 6. prosinca

U nedjelju, 6. prosinca u Centru za kulturu Narodnog sveučilišta Sesvete u 11 sati igrat će predstava za djecu ‘Povuci, potegni i Sv. Nikola’, a u 18 sati održati će se koncert ‘Uprizorenje božićnih običaja od Sv. Nikole do Sveta tri kralja’, na kojem će nastupiti dječji zbor Mali Sesvečani i KUD Sesvetska sela.

U predvorju Centra za kulturu i film August Cesarec posjetitelji će moći prisustvovati božićnoj radionici kićenja jelke, s naglaskom na tradicijskim vještinama u nasljeđu, u 17 sati u velikoj dvorani igrat će ‘Crvenkapica’, predstava Lutkarske scene IBM, a u isto vrijeme u predvorju biti će uprizorena marionetska predstava ‘Šuma Striborova’.

U Centru mladih Ribnjak u 11 sati prikazat će se kazališna predstava za djecu ‘Zimska melodija’. U Kulturnom centru Peščenica s početkom u 17 sati, povodom Sv. Nikole igra predstava namijenjena djeci od 5 godina i više ‘Postojani kositreni vojnik’.

U Centru za kulturu Trešnjevka u nedjelju su na repertoaru čak tri događanja. U 11,30 sati Teatar na Trešnjevci daje predstavu za djecu od 3 do 10 godina s naslovom ‘Pričam ti božićnu priču. Od 17,30 do 18,30 na radionici dobrih želja za djecu izrađivat će se čestitke koje se vežu na poklone. U 19 sati U Teatru na Trešnjevci igra predtava ‘Tko živ-tko mrtav’.