Predstavljen roman `Ide ko putar` Mary Novosel

12/1/2009 21:06

-.-Ivan Radović-.-‘Ide ko putar’ naslov je humorističnog romana, prvog kojeg je objavila novinarka Mary Novosel. Čitateljskoj je publici ovo djelo predstavljeno večeras u Knjižnici Bogdana Ogrizovića, a o romanu je, uz samu autoricu, govorila i naša uvažena književna kritičarka Jagna Pogačnik.

>> POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

– ‘Ide ko putar’ zabavan je i duhovit roman u kojem autorica oslikava selo i grad, dva paralelna svijeta, dva svjetonazora, dvije zbilje za koje je neraskidivo vezana. Mary Novosel odlično koristi moslavački kajkavski dijalekt pa je i s te strane ovaj roman pravo osvježenje u masi dalmatinskog melosa za kojeg počesto vezujemo humorno štivo – napisala je Nermina Husković, urednica izdavačke kuće Hena, koja je roman objavila.

Autorica Mary Novosel diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a iskustvo u novinarskom radu stekla je u brojnim redakcijama dnevnih i tjednih novina. Vrativši se u rodnu Australiju, stekla je i diplomu iz event managementa, a upravo je u Sidenyu dobila ideju za svoj prvi roman, čije je objavljivanje proslavljenio upravo večeras.