Predstava `Oh, kako je lijepa Panama` u Sesvetama

Glumci iz predstave Oh

Autor:: Tajana Šanjug 3/12/2010 14:21

Zabavna predstava za najmlađe ‘Oh, kako je lijepa Panama’ igrat će 13. ožujka u 17 sati u Narodnom sveučilištu ‘Sesvete’.

Oh, kako je lijepa Panama, pomislili su Tigar i Medo, dva dobra prijatelja i krenuli u potragu za zemljom svojih snova. Nisu baš bili sigurni gdje je ta Panama pa putem doživljavaju mnogobrojne pustolovine i susrete sa raznim životinjama. Na kraju, ne sluteći da hodaju u krug, vratili su se kući i shvatili kako je baš njihov stari dom zemlja njihovih snova .

Janoscheva slikovnica ‘Oh, kako je lijepa Panama’ prvi put izdana je 1978. godine, a već sljedeće godine dobila je nagradu za najbolju dječju knjigu godine u Njemačkoj. Janosch je ondje na svakom koraku, u svakoj dječjoj ladici. Rođen 11. ožujka 1931. u Poljskoj, ilustrator je i pisac koji slovi kao najpoznatiji dječji autor njemačkog govornog područja. Njegove su knjige prevedene na mnoge jezike i dobitnik je brojnih nagrada za dječju književnost. Svojom toplinom i ljubavlju obilježava djetinjstvo od najranije dobi.

Redatelj je Marius Schiener, a u predstavi igraju Nina Benović, Slavko Sobin, Mario Krstanović, Vlatko Panić.