Predstava `Gola u kavezu` za Dan žena

Gola u kavezu

Autor:: R.I. 3/2/2011 10:24

Na Dan žena, 8. ožujka, na daskama kazališta Vidra odigrava se svečana izvedba višestruko nagrađivane predstave ‘Gola u kavezu’. S briljantnim glumicama Ecijom Ojdanić, Barbarom Nolom i Anom Begić, ova predstava već nekoliko godina za redom puni kazališta širom Hrvatske, a ovom će prilikom Anu Begić, koja je u iščekivanju djeteta, zamijeniti Nataša Dangubić koju je publika zavoljela kroz televizijski serijal ‘Bitange i princeze’.

-.-Press materijal-.-Gola u kavezuU jednoj večeri, tri će se žene suočiti s idejom žene u društvu, koja se najlakše može sažeti u jednu zanimljivu rečenicu iz same predstave: “Glumimo seks i grad, a sve je oko nas selo i apstinencija!” Una je u vezi s oženjenim muškarcem i ne želi imati djecu, trudna Nina uhvatila je muža u preljubu, a Tanja je rastavljena i ne može imati djecu. Kavez iz naslova iz kojeg će junakinje pokušati pobjeći, arhetipski je strah od majčinstva.

Predstava se dotiče i pitanja ljubavi i njene trajnosti. Tematizira ženske obrasce ponašanja, brak, ženske stereotipe i arhetipe…, a pritom se, kaže redatelj Ivan Leo Lemo, poprilično oštro okomljava na muški rod.

-.-Kazalište Moruzgva-.-‘Gola u kavezu’ predstava je koju će svaka žena živjeti, a ne samo gledati. Zato, poklonite mami nešto zaista vrijedno ove godine. Poklonite joj puno smijeha i prekrasnu uspomenu.

Predstava počinje u 20:00 sati. Cijena ulaznice na blagajni iznosi 60 kuna, no rezervacijom na brojeve telefona 098/742-120 i 092/2630-894 ili e-mail ostvarujete pravo na kupnju karte po povlaštenoj cijeni 50 kuna. Također, za grupne posjete cijena pojedinačne karte je 40 kuna. Uz Zagreb Exclusive Card i Zagreb Exclusive Card by TELE2 na karte svih predstava kazališta Moruzgva ostvarujete popust od 33%!