Pravaši u županiji idu zajedno na izbore

Autor: R.I. 11/15/2012 12:18

Dugoselske podružnice HSP-a i HČSP-a potpisale su sporazum o političkoj suradnji na temelju koje će se predstaviti dugoselskim biračima na lokalnim izborima sljedeće godine.

– Potrebno je ujediniti hrvatsku desnicu – smatra predsjednik dugoselskog HSP-a, Nenad Sedlar, najavljujući kako će na lokalne izbore izaći pod zajedničkim nazivnikom ”Pravaši zajedno”.

Dugoselski HSP sudjeluje u trenutnom sazivu Gradskog vijeća, a cilj im je da zajedno s HČSP-om što više animiraju birače da izađu na izbore.

Iako još ne žele izlaziti u javnost sa svojim kandidatom za gradonačelnika, u HSP-u najavljuju kako su u razgovorima s udrugama tako da je moguć vanstranački kandidat.

Ispred dugoselske podružnice HČSP-a, Matej Lončar je izrazio zadovoljstvo stvaranjem Pravaškog bloka poručivši kako će na izborima na lokalnoj razini, ali i na županijskoj, postići vrlo dobre rezultate.

– HČSP na području Zagreba i Zagrebačke županije raspolaže s mladim članstvom – istaknuo je Lončar dok je glavna tajnica HSP-a, Bušljeta Felc, još dodala kako je ova pravaška koalicija stvorena jer je biračko tijelo pokazalo da bi imali 15 saborskih zastupnika da su ove dvije stranke bile udružene na parlamentarnim izborima.