Politička, ekonomska i upravljačka kriza u Zagrebu

Pero Kovačević

Autor:: R.I. 2/23/2011 11:13

HSP dr. Ante Starčević drži da jučerašnja sjednica Gradske skupštine Grad Zagreba zorno oslikava puninu političke, ekonomske i upravljačke krize u Gradu Zagrebu.

Kriza funkcioniranja vlasti u Zagrebu u kombinaciji sa ekonomskom, upravljačkom i krizom sustava vrijednosti svakim danom bilježi nove negativne trendove. Grad Zagreb sa 7,2 milijarde kuna duga najveći je dužnik od svih hrvatskih gradova: prosječni Zagrepčanin danas duguje oko 9200 kuna ili gotovo 11 puta više od stanovnika Dubrovnika, stoji u pozivu koji u ime stranke potpisuju Ivan Tepeš i Pero Kovačević. Naglašavaju da su Zagrebu potrebna nova investicijska ulaganja koja će unatoč ekonomskoj krizi privući nove ulagače što donosi povećanje prihoda od komunalnih doprinosa i naknada, otvaranje novih radnih mjesta i rast drugih proračunskih prihoda.

Nema novih investicijskih ulaganja bez donošenja novih urbanističkih planova, i izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola. Gradska skupština je ovom sazivu donijela samo dva nova urbanistička plana (TOZ i Borovje), naglašavaju u stranci.

Kriza funkcioniranje vlasti u Zagrebu, odnos gradonačelnika Bandića i zastupnika Gradske skupštine glavna su zapreka novim investicijskim ulaganjima, a ekonomska kriza u Zagrebu postaje iz dana u dan sve teža i pogubnija sa nesagledivim štetnim posljedicama. To je HSP dr. Ante Starčević više puta javno isticao, a danas iz istih razloga pozivaju gradonačelnika Bandića i zastupnike Gradske skupštine na podnošenje neopozive ostavke.

Isto tako, traže hitno sazivanje izvanredne sjednice Gradske skupštine, na kojoj će se donijeti odluku o samoraspuštanju zastupnika ovog saziva i raspisivanju referenduma o opozivu gradonačelnika Bandića, ukoliko Bandić do sjednice Gradske skupštine ne podnese neopozivu ostavku.