Podržavam razloge BBB-a koji žele Mamićev odlazak

Zdravko Mamić

Autor:: Ante Milković/Globus 1/18/2011 13:39

Dan nakon što je iz Rio de Janeira sletio na zagrebački Pleso, reporteri Globusa u srijedu navečer pronašli su Eduarda Alvesa da Silvu kako u studiju EPH snima reklamu za Nike.

Prije nego što je stao pred objektiv Borisa Štajduhara, napadač hrvatske nogometne reprezentacije i ukrajinskog Šahtjora pristao je odgovoriti na nekoliko laganih i jedno teško pitanje – ono o njegovom odnosu s Zdravkom Mamićem.

Globus, pa to je politika”, iznenadio se kad sam mu otkrio za koji magazin radim.

Eduardo: Preko nekih stvari u odnosu sa Mamićem nisam mogao preći

Romatnična priča o očinskom odnosu Mamića i Eduarda započela je u rujnu 1999. godine kada je 16-godišnji Brazilac potpisao ugovor s Mamićem. Dinamom je tada upravljao Zlatko Canjuga.

Sedam godina kasnije dvojac se u različitim ulogama popeo na Olimp hrvatskog sporta – Mamić je postao izvršni dopredsjednik Dinama i najmoćniji čovjek domaćeg sporta, dok je Eduardo bio potpisao za Arsenal i postao prvo ime hrvatske reprezentacije. Dogodio se prvi veliki profit.

“Četiri mjeseca nakon što sam stigao u London (2007., studeni) pukla je ljubav između mene i Zdravka Mamića. Tada je došlo do nekih stvari preko kojih nisam mogao preći. On je puno ranije obećao stvari koje nije ispunio. Od tada on i ja nismo u kontaktu”, otkriva 27-godišnjak.

Dudu: Neću ipak tužiti Mamića

Dudu nije želio otkriti što to njemu Mamić duguje, no zato se “rado” prisjetio kako je njihov odnos izgledao.

“On je kao menadžer na prvo mjesto uvijek stavljao sebe, onda je tek dolazio igrač. Ja sada imam menadžera koji uvijek prvo zastupa interese igrača i tek onda on dolazi na red. Mislim da je to dosta bitno. Mamić me jako razočarao”, kaže on.

Eduardova rapsodija u Londonu trajala je nepunih sedam mjeseci. Nakon teške ozlijede koja ga je umalo stajala karijere preselio se u ukrajinski Šahtjor.

Naš razgovor na kraju se ponovno usmjerio na Mamića. Iako se po medijima spekuliralo da će tužiti šefa plavog kluba, Dudu to opovrgava. Kaže kako su i do njega došle vijesti o najnovijem Mamićevom ispadu.

“On se ružno ponaša prema igračima, zaposlenicima, medijima i nitko mu neće proturiječiti niti onda kad nije u pravu. On je ipak dopredsjednik kluba i ne bi se tako trebao ponašati niti izražavati. Kao navijač Dinama stoga razumijem zahtjeve Bad Blue Boysa koji traže odlazak Zdravka Mamića”, zaključio je Eduardo.