Podržava li Josipović kandidaturu Jelušića?

Ivo Josipović i Ivo Jelušić

Autor: 4/25/2010 20:11

Na predstavljanju projekta Cro Bus na Zagrebačkom Velesajmu kao izaslanik predsjednika RH Ive Josipovića bio je dogradonačelnik Ivo Jelušić. Ovo imenovanje ne bi bilo ništa čudno da Jelušić nije kandidat za predsjednika gradske organizacije SDP-a, stranke čiji je Josipović donedavno bio član.

-.-Goran Stanzl/ PIXSELL-.-Ivo Jelušić želi nasljediti Milana Bandića na mjestu predsjednika zagrebačkog SDP-aPostavlja se pitanje šalje li Josipović signal članovima stranke za kojeg kandidata da glasaju. Ako to čini, otvara se drugo pitanje čini li to na ‘svoju ruku’ ili u dogovoru s vrhom SDP-a.

Naime, Jelušić kroz cijelu kampanju nastoji se predstaviti kao kandidata stranačke središnjice te indirektno pokazati da on ima podršku predsjednika SDP-a Zorana Milanovića. Podrška Josipovića bila bi samo nastavak te priče o podršci vrha.

Jelušić negira da je Josipović postavljanjem njega za izaslanika slao neku poruku SDP-ovcima.

– Predsjednik Josipović u zadnji tren je morao odustati od dolaska jer je primao stranu delegaciju pa je mene imenovao za svog izaslanika. Ne vidim ništa sporno u tome jer sam ja dogradonačelnik Zagreba zadužen za gospodarstvo – kazao je Jelušić i nastavio:

-.-Prt Scr YouTube-.-Jelušić nastoji sebe prikazati kao kandidata vrha stranke– Biviši predsjednik Stjepan Mesić je znao svojim izaslanikom imenovati gradonačelnika Milana Bandića, posebno tu u Zagrebu.

Jelušić je naglasio da on uživa podršku mnogih uglednih članova stranke.

– Tko me sve podržava moglo se vidjeti prilikom mog predstavljanja programa. Tada sam rekao da u dvoranu Tribine grada Zagreba dođu oni SDP-ovci koji me podržavaju – kazao je Jelušić.

Zanimljivo je da su Jelušićevi suradnici koji mu pomažu u kampanji vrlo samouvjereni kada je riječ o ishodu izbora. U razgovoru su naveli ne samo da ne sumnjaju u konačnu pobjedu, već čvrsto vjeruju da će Jelušić pobijediti u prvom krugu.